Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
17 permise de conducere retinute si sanctiuni contraventionale de 55.000 lei aplicate de politisti.

Ieri, 12 iulie a.c., politistii bistriteni au desfasurat actiuni pentru reducerea riscului rutier si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice, fiind folosite si autospeciale dotate cu aparate radar in vederea prevenirii excesului de viteza. In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 219 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare de peste 55 000 lei.

 Fata de 17 de conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare

 

NU VA URCATI LA VOLAN DUPA CE ATI CONSUMAT BAUTURI ALCOOLICE!

 In aceasta dimineata, un tanar, de 26 ani, din Feldru, in timp ce conducea un  autoturism pe DN 17 D, intre localitatile Ilva Mica si Feldru, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, intr-o curba la stanga a pierdut controlul acestuia, rasturnandu-se pe un teren agricol din afara partii carosabile.

 In urma accidentului a rezultat ranirea conducatorului auto, precum si a celor doi pasageri care se aflau in autoturism.

 Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Politia orasului Nasaud.

 

Actiunile pe linie economica continua!

Ieri, 12 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pe raza orasului Beclean.

 Au fost efectuate controale si verificari de specialitate la unitati comerciale de pe raza orasului, ocazie cu care au fost constatate si aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare de 20 000 lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata. Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 136 lei.

 

Un barbat a fost retinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infractiunii de talharie calificata.

 La data de 12 iulie a.c., in cadrul cercetarilor intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de talharie calificata, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au identificat un barbat, de 46 ani, din Tureac.

 Acesta este banuit ca in noaptea de 11/12 iulie a.c. ar fi patruns in locuinta unei femei, de 73 ani, din Bistrita Birgaului, pe care ar fi agresat-o fizic si careia i-ar fi sustras un telefon mobil si o suma de bani.

 Fata de barbat s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunerea luarii unei masuri preventive.

 

Doua persoane banuite de comiterea infractiunii de insusirea bunului gasit, identificate de politisti. Prejudicii recuperate in totalitate.

 La data de 12 iulie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, inregistrat initial cu autor necunoscut, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat o femeie de 43 ani, din Muresenii Birgaului, banuita ca la data de 30 august 2016 ar fi gasit un telefon, pe raza municipiului Bistrita, pe care si l-ar fi insusit, cauzand un prejudiciu in valoare de 800 lei.

 Prejudiciul a fost recuperat, telefonul fiind restituit persoanei pagubite.

 Cercetarile continua de Biroul de Investigatii Criminale.

 

***

De asemenea, la aceeasi data, in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, inregistrat initial cu autor necunoscut politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au identificat un tanar, de 23 ani, din Palota, judetul Bihor, banuit ca la data de 11 iulie a.c. si-ar fi insusit un portmoneu gasit, pe raza comunei Sintereag, in care se afla suma de 460 euro, aproximativ 600 lei si documentele personale.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate, bunurile fiind restituite persoanei pagubite.

 Cercetarile continua de Sectia 4 Politie Rurala Beclean sub aspectul savarsirii infractiunii de insusirea bunului gasit.

 

 ATENTIE! Persoanele care isi insusesc bunuri gasite sau ajunse din eroare in posesia lor si nu le predau in termen de 10 zile autoritatilor sau celui care le-a pierdut risca inchisoarea de la o luna la 3 luni sau amenda.

 

 

0 comentarii2688 vizualizări13 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0