Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Iulie 2024 - 14587
Barbat, cercetat pentru delapidare, retinut pentru 24 ore de politisti.

La data de 14 iulie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de delapidare, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat doua perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bistrita.

 Cu aceasta ocazie a fost identificata suma de 4000 euro si 150 lei, suma de bani care ar proveni din comiterea infractiunii de delapidare.

 Fata de un barbat, de 34 ani, din Bistrita a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, acesta fiind banuit ca la data de 5 iulie a.c., in calitate de gestionar al unei societati, si-ar fi insusit, pe nedrept, in interes personal, din seiful aflat in incinta biroului unitatii, suma de 24.035 lei.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat in proportie de 80 %.

 La aceeasi data, barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, care a dispus fata de acesta luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile.

 

Controale la unitati comerciale, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

 Ieri, 16 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pe raza municipiului Bistrita.

 In urma verificarilor si controalelor de specialitate efectuate la unitati comerciale, politistii au constatat si aplicat 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9200 lei, din care 3 conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 2 prevazute de Legea cu nr. 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol. Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 120 lei.

 

Tanar, banuit de furtul unei biciclete, identificat de politisti.

 La data de 14 iulie a.c., in cadrul unei actiuni, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un tanar, de 27 ani, din Bistrita, banuit ca la data de 13 mai a.c. ar fi sustras o bicicleta de pe raza localitatii, cauzand un prejudiciu de 950 lei. Cauza penala a fost inregistrata initial cu autor necunoscut.

 Bicicleta a fost recuperata si restituita persoanei pagubite.

 Cercetarile continua de Biroul de Investigatii Criminale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

Material lemnos transportat fara documente legale, confiscat de politisti.

 La data de 15 iulie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au identificat in trafic un tanar, de 28 ani, din Tiha Birgaului, in timp ce transporta cu o autoutilitara, 12 mc de material lemnos, fara a detine documente legale de transport.

 Tanarul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010 cu amenda in valoare de 5000 lei. De asemenea a fost dispusa confiscarea materialului lemnos si a autoutilitarei in cauza.

***

La aceeasi data, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic un alt tanar, de 29 ani, din Mica, judetul Cluj, in timp ce transporta cu o autoutilitara, pe DJ 170, prin Reteag, cantitatea de 3,5 mc de material lemnos, fara a avea documente legale.

 Tanarul a fost sanctionat contraventional, iar materialul lemnos, in valoare de 630 lei a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

29 de permise de conducere retinute si sanctiuni contraventionale aplicate, in valoare de peste 200 000 lei.

 In perioada 14-16 iulie a.c., la nivel judetean, politistii bistriteni au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 Cu aceasta ocazie, au fost aplicate 700 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, in valoare de peste 200 000 lei.

 Fata de 29 de conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 10 certificate de inmatriculare.

 

Exemple: 

La data de 16 iulie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 23 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Unirea, avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

***

In noaptea de 15/16 iulie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au depistat in trafic un barbat, de 61 ani, din Livezile, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

***

De asemenea, in aceeasi noapte, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au identificat in trafic un tanar, de 26 ani, din Tiha Birgaului, in timp ce conducea un autoturism,  pe DN 17, pe raza localitatii Prundu Birgaului, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 Tanarul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 15 iulie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au oprit pentru control in trafic un barbat, de 38 ani, din Gersa.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 16 iulie a.c., politistii Sectiei 5 politie Rurala Petru Rares au identificat in trafic un barbat, de 47 ani, din Spermezeu, in timp ce conducea un ATV, prin localitate, fiind sub influenta alcoolului.

 Barbatului i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2814 vizualizări17 iulie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0