Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 30 Mai 2024 - 14587
37 permise de conducere retinute si sanctiuni de peste 175 000 lei, aplicate de politisti, in B-N.

In perioada 4-6 august a.c., politistii rutieri si cei de ordine publica, au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru combaterea cauzelor generatoare a accidentelor rutiere pe raza intregului judet.

 Politistii rutieri au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si i-au sanctionat pe cei care au incalcat regulile de circulatie, fiind folosite si autospeciale dotate cu aparate radar, in vederea prevenirii excesului de viteza.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 623 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 175 000 lei.

 Fata de 37 de conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si ca urmare a constatarii unor defectiuni tehnice, au fost retrase 8 certificate de inmatriculare.

 

Exemple:

In noaptea de 5/6 august a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au oprit pentru control in trafic un barbat, de 31 ani, din Magura Ilvei, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172D, prin localitate.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolemiei si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

 

***

In aceeasi noapte, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au depistat in trafic un tanar, de 21 ani, in timp ce conducea un autoturism, prin localitatea Prundu Birgaului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

O femeie, de 30 ani, urmarita national a fost depistata de politistii nasaudeni.

La data de 6 august a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat o femeie, de 30 ani, din Salaj, pe raza orasului Nasaud, care era urmarita national.

 Pe numele celei in cauza, Judecatoria Zalau a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, femeia fiind condamnata la 4 ani si o luna pentru comiterea infractiunii de talharie.

 Aceasta a fost incarcerata in Penitenciarul de Maxima Siguranta Gherla, Sectia Exterioara Cluj-Napoca.

 

 

0 comentarii2814 vizualizări07 august 2017
rss 2.0
rss 2.0