Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
POLITIA BISTRITEANA LA DATORIE PENTRU O MINIVACANTA IN SIGURANTA!

600 de politisti bistriteni vor fi in strada si vor actiona pentru prevenirea evenimentelor neplacute si protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Astfel, in perioada 11-15 august a.c., 600 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud vor actiona pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta public.

 De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice (religioase, sportive sau cultural-artistice) organizate in aceasta perioada in localitatile Bistrita, Colibita, Feldru, Cosbuc, Rodna, Lunca Ilvei, Nuseni, Dobric.

 In fiecare zi, peste 40 de patrule de siguranta publica, vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

 Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii de la rutiera vor actiona pe drumurile publice, in zona lacasurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice si pe traseele de acces catre aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe langa prezenta activa in trafic, politistii vor folosi autospeciale dotate cu aparate radar.

 

Pentru a va bucura in liniste de minivacanta prilejuita de Sarbatorirea Adormirii Maicii Domnului, politistii va recomanda:

 In zonele aglomerate din piete, gari, autogari, magazine, lacase de cult fiti foarte atenti cu banii si obiectele personale!

 Nu purtati portmoneul in buzunarele exterioare ale hainelor, in sacosa sau la vedere!

 Nu pastrati in acelasi loc banii, actele personale si cheile apartamentului!

 In aglomeratie, daca va simtiti bruscati, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment!

 In caz de nevoie sau daca ati asistat ori aveti cunostinta despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelati cu incredere la cel mai apropiat politist ori sunati la 112 - Apelul Unic de Urgenta!

 

Recomandari pentru conducatorii auto:

 Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

 Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 Respectati regimul legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 Avand in vedere ca localitatea Colibita reprezinta o zona turistica si se preconizeaza prezenta unui flux mare de persoane care se deplaseaza cu autovehicule, in perioada mentionata,  recomandam conducatorilor auto sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere care interzic oprirea/stationarea pe portiunile de drum ingustat, astfel incat circulatia sa se poata desfasura in ambele sensuri, cu scopul de a evita blocajele in trafic.

          Oprirea sau stationarea neregulamentara constituie contraventie si se sanctioneaza conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice.

 

 Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

0 comentarii2779 vizualizări12 august 2017
rss 2.0
rss 2.0