Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Actiuni silvice. Peste 15 mc de material lemnos confiscat de politisti.

La data de 18 august a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului impreuna cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Tihuta Colibita au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice pe raza de competenta. In urma actiunii au depistat in trafic o autoutilitara, condusa de un barbat, din Muresenii Birgaului, care transporta cantitatea de 11,25 mc de material lemnos, fara documente legale de insotire.

 Astfel, politistii au aplicat sanctiune contraventionala, conform Legii 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, in valoare de 3000 lei.

 De asemenea a fost luata masura confiscarii materialului lemnos, in valoare de 1540 lei si a autoutilitarei, folosita pentru savarsirea contraventiei

 

***

La data de 19 august a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au depistat in trafic un barbat, de 32 ani, din Beclean, in timp ce conducea o autoutilitara pe DN 17, prin localitatea Uriu, cu care transporta cantitatea de 9,7 mc de material lemnos.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca pentru cantitatea de 4,7 mc de material lemnos nu detine documente legale de insotire.

 Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, cu amenda in valoare de 3000 lei, iar cantitatea de 4,7 mc de material lemnos a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

Politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul comertului.

 La data de 19 august a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul comertului.

 Cu ocazia controalelor si verificarilor de specialitate efectuate la unitati comerciale de pe raza municipiului Bistrita, au fost constatate si aplicate 5 sanctiuni contraventionale, conform Legii 12/1990- privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de 20 000 lei. Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 100 lei.

 

          Infractiuni constatate de politisti la regimul circulatiei. NU conduceti autovehicule daca nu detineti permis de conducere sau daca ati consumat alcool!

 La data de 20 august a.c., un tanar, de 18 ani, din Ilisua, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, a parasit partea carosabila, colizionand gardul unui imobil, fiind proiectat ulterior intr-un copac din curtea imobilului.

 In urma accidentului a rezultat ranirea persoanei care a condus autoturismului si a pasagerului de 17 ani, din autoturism. Ambii au fost transportati la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul de 18 ani nu detine permis de conducere. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acestuia i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

In cauza politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul cu alcoolemie.

 

***

La data de 19 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un barbat, de 32 ani, din Bichigiu, in timp ce conducea prin localitate un ATV, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca ATV-ul figureaza radiat din circulatie.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 20 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un barbat, de 28 ani, din Bichigiu in timp ce conducea un moped prin localitate, fara a detine permis de conducere.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La aceeasi data, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat in trafic un barbat, de 57 ani, din Lesu, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, pe DJ 172 C, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări21 august 2017
rss 2.0
rss 2.0