Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Doi barbati retinuti pentru infractiuni de santaj, camata si lovirea sau alte violente.

La data de 07 septembrie a.c., in cadrul cercetarilor intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de santaj, camata si lovirea sau alte violente, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au efectuat doua perchezitii pe raza comunei Teaca, la domiciliile a doi barbati, de 45 ani, respectiv 49 ani, banuiti de comiterea faptelor.

 In urma activitatilor desfasurate si a extinderii cercetarilor, politistii au stabilit ca in perioada anilor 2014-2017, barbatul de 45 ani ar fi savarsit infractiunile de santaj, camata si lovirea sau alte violente, iar barbatul de 49 ani ar fi savarsit infractiunea de camata.

 Fata de cei doi, politistii au luat masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

 

Barbat retinut pentru comiterea mai multor infractiuni de fals, luare de mita si inselaciune.

 La data de 07 septembrie a.c., in cadrul cercetarilor intr-un dosar penal, privind comiterea infractiunilor de luare de mita, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals in declaratii, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au efectuat o perchezitie pe raza orasului Beclean, la domiciliul unui barbat, de 72 ani, banuit de comiterea faptelor.

 In urma perchezitiei au fost identificate si ridicate mai multe inscrisuri utile cauzei.

 Barbatul, in calitate de reprezentant legal al unei societati comerciale este cercetat pentru faptul ca, in perioada 2006-2011, ar fi emis mai multe inscrisuri falsificate, care au fost utilizate pentru obtinerea in mod necuvenit a unor indemnizatii pentru cresterea copilului. Pentru emiterea acestor inscrisuri falsificate ar fi pretins si primit diferite sume de bani de la mai multe persoane.

 Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de 392 294 lei.

 Fata de barbatul de 72 ani, parchetul a dispus retinerea pentru 19 ore.

 In aceeasi cauza este cercetata pentru aceleasi fapte si o femeie, de 59 ani, din Nuseni, fata de care, la data de 06 iulie a.c., s-a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar.

 Activitatea s-a desfasurat cu sprijinul Brigazii de Operatiuni Speciale Cluj.

 

Tanar banuit de comiterea infractiunii de distrugere, identificat de politisti.

 La data de 07 septembrie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de distrugere, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un tanar, de 22 ani, din Dipsa, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca, in noaptea de 17/18 iulie a.c., ar fi provocat distrugeri pe raza localitatii Herina.

 Cercetarile continua de Sectia 1 Politie Rurala Bistrita sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

 

Consecintele alcoolului la volan si a conducerii unui vehicul fara permis de conducere pe drumurile publice.

In noaptea de 07/08 septembrie a.c., un tanar, de 18 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Nepos, pe fondul nepastrarii unei distante corespunzatoare a colizionat autoturismul din fata, condus regulamentar de un tanar, de 21 ani, din Nasaud. Tanarul nu a oprit la locul producerii accidentului, fiind identificat ulterior de politisti.

 In urma accidentului a rezultat ranirea soferului de 18 ani, acesta fiind transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

 Ambii conducatori auto, implicati in accidentul rutier, au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv doar in cazul tanarului de 18 ani.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca tanarul de 18 ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, cercetarile continuand de Politia orasului Nasaud, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul rutier.

 

***

 

La data de 07 septembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 36 ani, din Singeorz-Bai in timp ce conducea prin localitate un autoturism neinmatriculat.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca are anulat permisul de conducere. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La aceeasi data, politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic un alt barbat, de 63 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, prin Anies, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

0 comentarii3234 vizualizări08 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0