Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
ALEGE: UN LOC DE MUNCA STABIL, ACTIUNE SI DINAMISM, RESPECTUL COMUNITATII.

Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud organizeaza recrutarea si selectia candidatilor pentru admiterea in institutiile de invatamant postliceal care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea ianuarie 2018. In perioada 13 - 21 ianuarie 2018, Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina si Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o noua promotie de elevi. Durata studiilor de aceasta data este de 1 an. Inscrierile se fac pana la data de 5 decembrie a.c.

Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi si 10 pentru minoritati) la scoala din Campina si 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi si 3 pentru minoritati) la scoala din Cluj-Napoca.

Locurile sunt comune pentru femei si barbati.

 

Pana pe 5 decembrie a.c., cererile de inscriere si dosarul de recrutare in format complet (cu exceptia fisei medicale tip)  al candidatilor pentru concursul de admitere se vor primi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud - Serviciul Resurse Umane, in zilele de marti, miercuri si joi dupa urmatorul orar:

-        marti,  intre orele 09.00-12.00;

-        miercuri, intre orele 09.00-12.00;

-        joi, intre orele 12.00-15.00;

 

Inscrierea candidatilor se face personal pe baza cartii de identitate si numai in momentul in care candidatul se prezinta cu dosarul in format complet (cu exceptia fisei medicale tip).

Sunt considerati inscrisi candidatii care depun dosarele la termen si in volum complet si corect intocmit.

Testarea psihologica se efectueaza de catre specialisti din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne la o data si o locatie ce vor fi comunicate ulterior pe site-ul de internet al Inspectoratului de Politie al Judetului Bistrita-Nasaud, https://bn.politiaromana.ro , sectiunea CARIERA. Atat programarea candidatilor la testarea psihologica, cat si rezultatele obtinute de candidati vor fi postate in timp util pe acelasi site.

Informatii utile:

-        Deciziile medicale le iau medicii din unitatile MAI, dupa consultarea candidatului.

-        Scoala de agenti de politie este scoala postliceala. Asadar nu are legatura cu urmarea cursurilor unei facultati, cu mentiunea ca la scoala de agenti de politie este necesara prezenta zilnica.

-        Informatii despre probele sportive vor fi publicate in timp util.

-        Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fisa medicala este valabila 180 de zile, cu mentiunea ca este necesar sa fie verificata de medicul de la unitatea de recrutare.

-        Conform prevederilor legale, candidatii trebuie sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat.

-        Candidatul trebuie sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media de cel putin 9,00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale Uniunii Europene in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului.

-        Nu exista limita superioara de varsta. Candidatii trebuie sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti sau sa ii implineasca in cursul anului in care participa la concursul de admitere.

-        Conform prevederilor legale, candidatii trebuie sa nu aiba semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara.

-        Candidatii trebuie sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m. barbatii si 1,65 m. femeile.

Pentru informatii mai detaliate se poate accesa site -ul IPJ BN, sectiunea Cariera - Admitere 2018.

Pana pe data de 5 decembrie a.c., politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitati impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Resurse Umane vor organiza periodic activitati de informare privind admiterea in scolile de politie, atat in mediul rural, cat si in cel urban, vizand zonele de pe raza judetului unde exista aflux mare de populatie.

Mult succes!

 

.

 

ATENTIE LA CONDITIILE METEO NEFAVORABILE!

Avand in vedere prognoza meteo, pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul conditiilor de drum, politistii rutieri sunt prezenti in trafic pentru a  efectua verificari la autovehicule cu privire la echiparea pentru iarna.

Astfel, politistii fac urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

-  sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.).

- pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, politistii le recomanda conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

Gasiti informatii utile accesand link-ul: http://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic ;

-   sa adapteze viteza de circulatie a vehiculului la conditiile meteo-rutiere si sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de vehiculele care circula in fata;

-   sa respecte dispozitiile date de politistii rutieri in trafic, care sunt obligatorii!;

-    sa verifice dotarea corespunzatoare a sistemelor care concura la siguranta rutiera in sezonul rece, precum si curatarea vehiculelor de zapada si gheata.

De asemenea, atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehiculele, avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti, ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei;

In aceasta perioada este  suplimentat numarul echipajelor de politie rutiera care vor actiona in permanenta pe drumurile din judet, in zonele sensibile, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si verificarea tronsoanelor de drum.

Serviciul Rutier recomanda conducatorilor de autovehicule sa conduca deosebit de prudent, cu viteza adaptata continuu particularitatilor meteo, de drum si trafic.

 

Conform art. 102 alin 1 din OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV de sanctiuni (9-20 puncte amenda) urmatoarele fapte:

 

Punctul 28

"Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate; "

Contraventia presupune sanctionarea cu amenda intre 1305 lei - 2610 lei (9-20 puncte amenda).

De asemenea art. 112, litera h^1 din OUG 195/2002 prevede retragerea certificatului de inmatriculare in acest caz.

 

0 comentarii2639 vizualizări02 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0