Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
NU VA URCATI LA VOLAN DACA ATI CONSUMAT BAUTURI ALCOOLICE!

Doi barbati au fost depistati si opriti in trafic de politistii bistriteni, inainte de a produce accidente rutiere, in municipiul Bistrita. Rezultatele testarii cu aparatul etilotest au indicat valori peste limita legala. Un accident rutier, produs din aceeasi cauza, s-a soldat cu o persoana ranita usor.  La data de 10 noiembrie a.c., in cadrul actiunilor desfasurate in municipiul Bistrita, politistii de la Rutiera au aplicat 25 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 6.500 de lei si au retinut 3 permise de conducere.

 

La aceeasi data, tot in municipiu, politistii Biroului Rutier au depistat si oprit in trafic, un barbat, de 33 de ani, din Domnesti si pe un altul, de 37 de ani, din Bistrita. Ce doi conduceau autoturisme, desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Ambii s-au ales cu dosare penale pentru infractiunea prevazuta de art. 336 din Codul Penal :"conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

De asemenea, la data de 10 noiembrie a.c., in Bistrita, un tanar de 19 ani, din  Monor, in timp ce conducea autoturism, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, a iesit in afara partii carosabile, a lovit un parapet, dupa care s-a rasturnat.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a unui pasager, de 19 ani, din Tirlisua.  

Conducatorul auto a fost testat alcooltest, iar rezultatul a fost pozitiv. Cercetarile continua de catre Biroul Rutier pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului  si vatamare corporala din culpa.

 

Va reamintim faptul ca, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani sau cu amenda, persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange.

 Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, va riscati si libertatea.

 

.

 

Conducerea IPJ BN va multumeste pentru sprijinul acordat in rezolvarea cazului de furt din farmacie,inregistrat cu autor necunoscut si prezentat in  10 noiembrie a.c.

Ca urmare a difuzarii cazului in mass-media, persoana in cauza s-a prezentat la Politie, si-a recunoscu fapta si a restituit paguba persoanei vatamate.

 Va multumim!

 

0 comentarii2681 vizualizări11 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0