Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Actiuni silvice pe raza judetului. Doi tineri de 20 si 22 ani cercetati pentru furt.

Doua autoutilitare care transportau material lemnos fara documente legale, confiscate de politisti. Zilele trecute, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice au desfasurat o actiune, pe raza comunei Salva, avand scopul de a preveni si a combate delictele silvice.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice au oprit in trafic pentru control o autoutilitara, care transporta cantitatea de 2,39 mc de material lemnos, fara a detine documente de provenienta legala.

 Astfel, cantitatea de material lemnos in valoare de 1245 lei, precum si autoutilitara folosita pentru transportul acesteia au fost confiscate.

 Conducatorul autoutilitarei in cauza a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010-privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, cu amenda in valoare de 5000 lei.

 In cadrul aceleiasi actiuni, politistii au constatat si aplicat alte 5 sanctiuni contraventionale, din care 4 conform OUG 195/2002-privind circulatia pe drumurile publice si 1 conform Legii 132/2017- privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule, toate in valoare totala de 2885 lei, au fost retinute 2 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare, respectiv 3 placute de inmatriculare. Totodata un autovehicul a fost indisponibilizat pentru lipsa asigurarii obligatorie de raspundere civila auto.

 

***

 

De asemenea, ieri, 13 noiembrie a.c., pe DN 17, pe raza localitatii Tiha Birgaului, politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control in trafic o autoutilitara care transporta cantitatea de 1,38 mc de material lemnos, fara a avea documente legale de provenienta si transport.

Conducatorul autoutilitarei a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010-privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, cu amenda in valoare de 5000 lei.

Politistii impreuna cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Tihuta Colibita R.A. au dispus confiscarea materialului lemnos, in valoare de 741,06 lei.

Totodata autoutilitara in cauza a fost indisponibilizata.

 

.

 

 Doi tineri de 20 si 22 ani cercetati pentru furt. Prejudiciu recuperat in totalitate de politisti.

  La data de 13 noiembrie a.c., in cadrul cercetarilor intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au identificat doi tineri, de 22 si 20 ani, din Reteag, respectiv din judetul Suceava, ambii banuiti de comiterea faptei.

 Cei doi tineri sunt cercetati pentru faptul ca la data de 12 noiembrie a.c., ar fi sustras 12 acumulatori auto, de la diferite utilaje dintr-o balastiera de pe raza comunei Uriu, cauzand un prejudiciu de 8400 lei.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate, bunurile sustrase fiind restituite persoanei pagubite.

 Cercetarile continua de politisti, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

                     

Actiuni in trafic ale politistilor din Cosbuc si Romuli impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud.

 Ieri, 13 noiembrie a.c., politistii Posturilor de Politie Cosbuc si Romuli, impreuna reprezentanti ai Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud au actionat DN 17C, pe raza celor doua comune, pentru reducerea riscului rutier, verificand in trafic starea tehnica a autovehiculelor, urmarind daca acestea indeplinesc conditiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 24 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002- privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 4060 lei. Totodata au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

 

 


0 comentarii2730 vizualizări14 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0