Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
RESPECTATI REGIMUL LEGAL DE VITEZA! CAMPIONATULUI DE JUDO AL M.A.I .

Politistii bistriteni actioneaza permanent pentru cresterea sigurantei participantilor la traficul rutier. Avand in vedere ca viteza excesiva reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, ieri, 17 noiembrie a.c., politistii au actionat pe raza judetului pentru combaterea nerespectarii regimului legal de viteza.

 La data de 17 noiembrie a.c., sub coordonarea Directiei Rutiere a Politiei Romane, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au desfasurat actiuni in trafic, pe raza intregului judet, pentru combaterea nerespectarii regimului legal de viteza.

 Astfel, in urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat si aplicat peste 200 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 57 430 lei, din care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

 De asemenea, in cadrul actiunii au fost constatate 2 infractiuni la regimul circulatiei: conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, respectiv conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 Fata de 7  conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare.

 

Exemple:

 La data de 17 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic un barbat, de 44 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, pe raza localitatii Ilva Mica, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 De asemenea, in noaptea de 17/18 noiembrie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 28 ani, din Livezile, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent la conditiile meteo, de drum sau trafic. De asemenea pentru un plus de siguranta, se impune si marirea  distantei de mers intre vehicule.

 Reamintim ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 In perioada urmatoare, politistii vor continua actiunile de constientizare a participantilor la trafic, cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulatia pe drumurile publice.

 

.

 

Politistii bistriteni continua actiunile pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pe raza intregului judet.

 Ieri, 18 noiembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pe raza intregului judet pentru reducerea riscului rutier si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

 Politistii rutieri au fost prezenti in special pe sectoarele de drum cu trafic intens si risc rutier ridicat, asigurand fluidizarea circulatiei si sanctionand pe cei care nu respecta prevederile legale si pun in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 Actiunile rutiere au scopul de a constientiza participantii la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulatia pe drumurile publice, fiind axate in principal pe depasirea limitei legale de viteza.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii au constatat si aplicat 212 sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002, in valoare totala de 58 580 lei, din care 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

 Fata de 9 conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 6 certificate de inmatriculare.

 

CONDUCETI PRUDENT! Va reamintim ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 

Alcoolul la volan are consecinte! Doi tineri s-au ales cu dosare penale pentru infractiuni rutiere.

 In noaptea de 18/19 noiembrie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au efectuat semnale de oprire in trafic, unei persoane, care conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Rodna.

 Conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale politistilor, continuandu-si deplasarea pana in localitatea Sant, unde pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba la stanga, a parasit partea carosabila, intrand in coliziune cu peretele unui imobil si ulterior cu un autoturism parcat regulamentar.

 In urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

 Politistii au identificat persoana care a condus autoturismul, ca fiind un tanar, de 20 ani, din Maieru.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

De asemenea, in aceeasi noapte, politistii Biroului Rutier au oprit pentru control in trafic un barbat, de 27 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 Pentru a ajunge in siguranta acasa, la familiile dumneavoastra, NU va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice! Puneti in pericol atat siguranta dumneavoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 

.

 

ETAPA FINALA A CAMPIONATULUI  DE JUDO AL M.A.I

         Doi politisti bistriteni au fost medaliati cu argint si bronz la Campionatului de Judo al Ministerului Afacerilor Interne.

 In perioada 14-17 noiembrie a.c., in localitatea valceana Calimanesti, s-a desfasurat etapa finala a Campionatului de Judo al MAI-2017.

 Agentul sef principal de politie HOHA- POP SORIN si agentul de politie MOLDOVAN ANDREI au reprezentat Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud la Campionatul de Judo al Ministerului Afacerilor Interne.

 La aceasta competitie au participat 100 de sportivi care s-au calificat in etapa finala (pe categorii de varsta si greutate), atat din cadrul aparatului central al MAI, cat si din cadrul inspectorate judetene si unitatilor de invatamant ale MAI.

 Agentul sef principal de politie HOHA- POP SORIN a obtinut medalia de argint la categoria peste 100 kg, iar agentul de politie MOLDOVAN ANDREI a obtinut medalia de bronz la categoria 73 kg.

 

 Felicitari pentru rezultatele obtinute!

 

 

0 comentarii2695 vizualizări19 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0