Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
#POLITIE #PREVENIRE #VOCATIE.

Ieri, 23 noiembrie a.c., 4 elevi de clasa a VIII-a au fost "politisti pentru o zi" sub indrumarea lucratorilor din cadrul Postului de Politie Dumitra. Indrumati de cadre didactice care au inteles importanta cunoasterii, asumarii si nevoii de pregatire timpurie pentru viata de adult, indiferent de meseria pe care si-o vor alege, elevii desfasoara activitati practice, in diferite domenii.

 In acest context, politistii i-au primit in vizita, cu mare drag, pe elevii care isi doresc sa le urmeze exemplul. Astfel , 4 elevi de clasa a VIII-a,  de la Scoala Gimnaziala din Dumitra au petrecut o zi alaturi de politistii de la Postul de Politie din localitate.

 Politistii le-au explicat elevilor modalitatea, conditiile de admitere in scolile de politie, ce presupune aceasta meserie si care sunt principalele activitati pe care le desfasoara un politist in mod curent. De asemenea, le-au prezentat autospeciala de politie, tehnica si aparatura din dotarea unui politist si le-au explicat cum functioneaza.

 Vizita elevilor a fost un bun prilej pentru politisti de a repeta regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte in calitate de pietoni sau biciclisti. De asemenea, elevii au pus in practica cele invatate, fiind constituita o "PATRULA SCOLARA"  pentru dirijarea pietonilor in zona trecerilor, sub supravegherea politistilor.

 In perioada urmatoare, politistii vor da posibilitatea tuturor elevilor interesati de a experimenta provocarile reale ale meseriei de politist, de a lua decizii si a actiona alaturi de un mentor, pentru ca la final sa-si descopere adevarata vocatie.

 

#Politie #Prevenire #Vocatie.

 

.

 

Trei mandate de executare a pedepsei inchisorii, puse in aplicare de politisti.

 La data de 22 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Nasaud, impotriva unui tanar, de 21 ani, din Rebrisoara.

 Tanarul a fost condamnat la 2 ani si 10 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa.

 De asemenea, in aceeasi zi, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare alte doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, emise de Judecatoria Bistrita, respectiv Judecatoria Beclean, impotriva unui barbat, de 53 ani, din Budacu se Sus si a unui barbat, de 29 ani, din Chiuza

 Barbatul de 53 ani a fost condamnat la 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt de arbori, iar cel de 29 ani a fost condamnat la 1 an si 10 luni pentru comiterea infractiunii de ultraj.

 Cei trei au fost incarcerati in Penitenciarul Bistrita.

 

Siguranta participantilor la trafic, o prioritate a politiei bistritene.

 Ieri, 22 noiembrie a.c., politistii bistriteni au actionat pe raza intregului judet, pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

 Politistii rutieri au fost prezenti in special pe sectoarele de drum cu trafic intens si risc rutier ridicat, asigurand fluidizarea circulatiei si sanctionand pe cei care nu respecta prevederile legale si pun in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 In urma activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 178 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 59 000 lei.

 Fata de 8 conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare.

 Recomandam conducatorilor auto sa conduca prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, sa se asigure temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si sa evite depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 De asemenea va reamintim sa adaptati viteza la conditiile meteo, de drum sau trafic, pentru a putea ajunge in siguranta acasa.

 

UPDATE: 

Fata de barbatul de 64 ani, din Bistrita, care la data de 20 noiembrie a.c. a condus un autoturism prin localitate fara a detine permis de conducere si fiind sub influenta alcoolului, politistii au luat masura retinerii pentru 24 ore. Acesta urmeaza sa fie prezentat Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

 

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări23 noiembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0