Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"MANDRU CA SUNT ROMAN". MINIVACANTA DE 1 DECEMBRIE IN SIGURANTA!

Scoala Gimnaziala " Stefan cel Mare" din Bistrita a sarbatorit astazi in avans Ziua Nationala a Romaniei printr-o suita de manifestari dedicate. Elevii clasei  a II-a A din aceasta scoala i-au invitat alaturi de ei si pe politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, pentru a marca aceasta zi. Copiii au fost de aceasta data cei care au sustinut activitatea, vorbindu-le politistilor despre semnificatia zilei de 1 Decembrie, dar si despre motivele pentru care se mandresc ca sunt romani.

Chiar daca nu studiaza inca istoria Romaniei sau geografia, ca si materii specifice, cu ajutorul doamnei invatatoare Lia Sas au stiut sa explice semnificatia culorilor tricolorului si sa o asocieze cu elemente de relief sau de context istoric ale Romaniei. Copii au interpretat cantece cu tema nationala si s-au prins intr-o hora a unirii, etaland cu mandrie costume populare romanesti. De altfel, aceasta a fost " uniforma" zilei pentru toti elevii si profesorii acestei scoli.

Politistii le-au multumit copiilor  pentru invitatia si activitatea inedita si i-au rasplatit  cu stegulete tricolore si fructe.

Compartimentul de Analiza si Prevenire a  Criminalitatii

 

.

 

Cu ocazia minivacantei prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, peste 500 de politisti bistriteni vor fi in teren, pentru siguranta dumneavoastra.

In perioada 30 noiembrie - 03 decembrie a.c., in medie zilnic, peste 120 de politisti de la ordine publica, rutiera,  investigatii criminale, actiuni speciale, precum si alte structuri vor actiona pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pe raza intregului judet, in special in zonele unde au loc manifestari organizate.

Astfel, vor fi constituite 245 patrule de ordine si siguranta publica, pedestre si auto ce vor actiona pentru prevenirea faptelor antisociale.

O atentie deosebita este acordata traficului rutier, fiind luate masuri pentru prezenta activa a politistilor rutieri, pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc ridicat de accidente, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere.

De asemenea, pe cele mai importante drumuri care converg catre statiunile montane sau alte zone turistice, vor fi amplasate autospeciale pe care sunt montate aparate radar, avand scopul de a combate excesul de viteza pe drumurile publice, unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania.

Pentru a va putea bucura de o minivacanta linistita, conduceti prudent si adaptati viteza continuu la conditiile meteo, de drum sau trafic.

 De asemenea, recomandam cetatenilor sa nu ezite sa anunte Politia, in caz ca sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

 


0 comentarii3465 vizualizări29 noiembrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0