Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Un barbat din Feldru s-a ales cu doua dosare penale, in aceeasi zi.

La data de 3 ianuarie a.c., in localitatea Ilva Mica, in cadrul actiunilor preventive desfasurate pe linie rutiera, politistii din Singeorz-Bai l-au oprit in trafic pentru control, pe un barbat, de 50 de ani, din Feldru care conducea un autoturism ce tracta o remorca fara placute cu numar de inmatriculare sau de inregistrare.

In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au stabilit faptul ca  remorca tractata a fost inmatriculata in Germania, dar a fost radiata din circulatie din anul 2014.

S-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

           La aceeasi data, dupa aproximativ 6 ore,  politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au fost sesizati prin SNUAU 112 cu privire la faptul ca, pe raza localitatii Ilva Mica, un autoturism s-a rasturnat.

La fata locului, politistii l-au identificat pe conducatorul auto ca fiind un barbat, de 50 de ani, din Feldru si care nu avea nevoie de ingrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, ulterior fiind transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Atentie pietoni! TRAVERSATI DOAR PRIN LOCURI SPECIAL AMENAJATE!!

La data de 3 ianuarie a.c., in localitatea Josenii Birgaului, un autoturism condus de un barbat, de 38 ani, din Bistrita Bargaului, a surprins si accidentat o femeie, de 72 ani, care s-a angajat neregulamentar in traversarea strazii. In urma accidentului femeia a fost ranita usor.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Politistii Serviciului Rutier au inregistrat dosar penal pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

Politia Romana recomanda pietonilor:

 - sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista

 -sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens)

 -sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat

 -sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia

 -pe vreme rea sau intuneric, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili

 -sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

 

 

BILANTUL MINIVACANTEI DE REVELION

Peste 600 de politisti, peste 280 de interventii la evenimente, aproape 500 de sanctiuni contraventionale, o singura concluzie: se  continua  trendul de crestere a sigurantei comunitatii, din ultimii ani, pe fondul descresterii volumului criminalitatii. 

 In perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, aproape 600 de politisti au actionat zilnic, in judetul Bistrita-Nasaud , pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica.

Structurile de politie au intervenit la 286 de evenimente, dintre care 266 sesizate prin SNUAU 112.

Au fost sesizate 77 de infractiuni, dintre care 8 au fost constatate in flagrant delict.

Se continua astfel trendul de crestere a sigurantei comunitatii din ultimii ani, volumul criminalitatii fiind in descrestere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 484 de sanctiuni contraventionale, a caror valoare totala depaseste 140 000 de lei. 

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Romane, context in care politistii rutieri actioneaza permanent pentru prevenirea accidentelor de circulatie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 381 de sanctiuni contraventionale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 76 pentru viteza.

De asemenea, au fost retinute 11 permise de conducere si au fost retrase 6 certificate de inmatriculare.

In toata aceasta perioada, nu au fost inregistrate evenimente de amploare care sa perturbe siguranta si linistea cetatenilor, masurile luate de Politia Romana atingandu-si astfel scopul.

 Multumim cetatenilor care au inteles sa respecte legea si sa se bucure in liniste de aceasta minivacanta.

 

 

0 comentarii2695 vizualizări04 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0