Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 30 Mai 2024 - 14587
Un barbat este cercetat de politisti pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

La data de 5 ianuarie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 In cadrul verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, un barbat, de 41 ani, din Tiha Birgaului nu a depus arma letala detinuta la un armurier autorizat, in termen de 10 zile de la data expirarii valabilitatii permisului de  port arma.  

 Arma a fost ridicata de politisti, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 

 Material lemnos transportat fara documente legale, confiscat de politisti.

 La data de 5 ianuarie a.c., pe DN 17 D, in cadrul activitatilor desfasurate pe linie rutiera, politistii Serviciului Rutier impreuna cu cei din cadrul Politiei Orasului Nasaud l-au depistat in trafic, pe un barbat din Rodna care conducea o autoutilitara, incarcata cu material lemnos.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca acesta transporta cantitatea de 2,5 mc material lemnos fara documente legale de provenienta si au dispus confiscarea acesteia. De asemenea, fata de conducatorul autoutilitarei s-a luat masura sanctionarii contraventionale, conform Legii 171/2010.

 

.

POLITISTII BISTRITENI, LA DATORIE

                29 de premise de conducere retinute si peste 300 de amenzi au fost aplicate de politisti, cu ocazia actiunilor desfasurate in ultimele doua zile. 

In aceasta perioada, politistii actioneaza pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru preintampinarea oricaror evenimente negative.

Astfel, zilnic, in judetul nostru, aproape 100 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice, arme, explozivi si substante periculoase si actiuni speciale sunt la datorie pentru siguranta dumneavoastra.

Cu ocazia actiunilor desfasurate, in perioada 5-6 ianuarie a.c., politistii au aplicat peste 300 de sanctini, in valoare totala de peste 94 000 de lei. Ca urmare a incalcarii normelor de circulatie, politistii de la rutiera au retinut 29 de premise de conducere si au retras 2 certificate de inmatriculare.

***

In noaptea de 6/7 ianuarie a.c., in cadrul actiunilor desfasurate pentru siguranta traficului rutier, politistii Biroului Rutier l-au depistat pe un tanar, de 21 ani, din Budesti, in timp ce conducea un autoturism, dupa ce a consumat bauturi alcoolice.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultat a indicat valori peste limita legala si i-au fost recoltate mostre de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

La data de 5 ianuarie a.c., in Nasaud, politistii nasaudeni l-au depistat in trafic, pe un barbat din localitate care conducea un autoturism, desi consumase bauturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest si i-au fost prelevate mostre de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

 

***

La aceeasi data, pe raza localitatii Anies, politistii l-au depistat pe un tanar, de 24 de ani, din Rodna care conducea un autoturism, avand permisul de conducere suspendat.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

  In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala privind infractiunea de " Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", fapta prevazuta de art.335, alin 2, din Codul Penal.

 

 

0 comentarii2786 vizualizări07 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0