Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Doi tineri banuiti de comiterea unui furt, identificati de politistii.

La data de 9 ianuarie a.c., in cadrul cercetarilor intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Postului de Politie Lechinta au identificat doi tineri de 16 ani, respectiv 19 ani, ambii din Bungard.

Cei doi sunt cercetati pentru faptul ca, in perioada 31 decembrie 2017-8 ianuarie a.c., ar fi sustras in jur de 90 de baloti de fan, cauzand un prejudiciu de aproximativ 900 lei.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate de politisti.

 In continuare, cercetarile continua de catre Postul de Politie Lechinta, sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

 

ATENTIE  LA FURTURILE DE SEZON DIN ANEXELE GOSPODARESTI !

 In perioada de iarna, in anexele gospodaresti aveti depozitate produse care pot fi usor sustrase de hoti ocazionali sau care au aceasta ocupatie in mod constant.

 Astfel, politistii din cadrul Compartimentului de Prevenire si Analiza a Criminalitatii va recomanda sa luati in considerare cateva masuri preventive, care sa nu va aduca in situatia neplacuta de a constata ca v-au fost furate:

 Lasati pe timpul noptii in curtea sau zona respectiva o sursa de lumina, cel mai potrivit fiind un senzor de proximitate care sa se declanseze ori de cate ori este detectata miscare in zona.

 Daca, in activitatile gospodaresti, apelati la ajutorul unor muncitori zilieri, este important sa cunoasteti cateva lucruri despre ei si daca prezinta incredere. In cele mai multe situatii acestia pot deveni hoti si gasesc foarte usor modalitati de valorificare a bunurilor furate, la preturi derizorii.

 Nu achizitionati produse de la persoane care vi le ofera la un pret cu mult mai mic fata de pretul pietei. Acestea pot proveni din furturi.

 Folositi caini de paza care sa intimideze sau chiar descurajeze hotii.

   Nu lasati deschise usile de la poduri, hambare, soproane, afumatori. Asigurati-le cui un lacat sau o incuietoare solida.

  Nu lasati la indemana sau in locuri usor de gasit chei de la anexele gospodaresti.

 Verificati constant aceste anexe, pentru a lua masuri imediate in cazul in care observati lipsa unor produse.

 

 

foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2667 vizualizări10 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0