Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Politistii bistriteni zilnic la datorie, pentru siguranta cetatenilor.

Ieri, 10 ianuarie a.c., politistii bistriteni au actionat atat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, cat si pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Politistii au asigurat interventia la 44 de evenimente, din care 41 sesizate prin SNUAU 112.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate 14 infractiuni, din care 7 contra persoanei, 3 contra patrimoniului, iar o persoana a fost prinsa in flagrant delict.

 

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Bistritene.

Astfel, politistii rutieri monitorizeaza zilnic traficul rutier si desfasoara activitati pentru cresterea gradului de siguranta rutiera la nivel judetean.

 De asemenea, au fost aplicate 190 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de aproximativ 50 000 lei.

 Fata de 8 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodata au fost retrase 6 certificate de inmatriculare pentru diverse nereguli.

 

  

Respectati regulile de circulatie atat pentru siguranta dumneavoastra, cat si pentru a celorlalti participanti la trafic!

 La data de 10 ianuarie a.c., un barbat, de 47 ani, din Rebrisoara, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, a surprins si accidentat un minor de 8 ani, din localitate, angajat in traversarea regulamentara a strazii.

 In urma accidentului a rezultat ranirea minorului.

 

 Totodata, astazi, 11 ianuarie a.c., un barbat, de 46 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate a surprins si accidentat o femeie de 57 ani, care era angajata in traversarea regulamentara a strazii.

 In urma accidentului rutier a rezultat ranirea usoara a femeii.

 Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In ambele cauze, politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

 Sfatuim conducatorii de vehicule sa reduca viteza de deplasare si sa circule cu atentie sporita: 

-la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel incat sa poata opri si acorda prioritate

-in zona institutiilor de invatamant, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observa un flux mare de pietoni, in special copii

-la apropierea de statiile mijloacelor de transport in comun, in special cele care nu sunt prevazute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja in traversare prin fata mijlocului de transport

-la apropierea de unul sau mai multi pietoni care se deplaseaza pe partea carosabila, indiferent de sensul de mers.

 NU conduceti vehicule sub influenta alcoolului! Alcoolul la volan poate avea consecinte grave!

 La data de 10 ianuarie a.c., un barbat, de 61 ani, din Budus, in timp ce conducea un autoturism pe directia de deplasare Herina - Lechinta a intrat in coliziune cu un alt autoturism, care circula regulamentar, condus de un barbat, de 36 ani, din Bistrita.

 Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

 Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul barbatului de 36 ani si pozitiv in cazul barbatului de 61 ani.

 Astfel, barbatul de 61 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intocmit dosar penal, pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro 

0 comentarii2716 vizualizări11 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0