Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
TU CU CINE TE INTALNESTI IN SEARA ASTA? FARA ALCOOL LA VOLAN!

La data de 13 ianuarie a.c., un barbat, de 47 ani, din Viile Tecii, in timp ce conducea un autoturism pe DN 15 A, pe raza localitatii Bistrita, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul autoturismului, intrand in santul din afara partii carosabile, de pe directia sa de mers.

 In urma accidentului rutier a rezultat ranirea soferului de 47 ani.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Serviciului Rutier au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

  

Infractiuni rutiere constatate in trafic de politistii bistriteni.

 La data de 13 ianuarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un barbat, de 39 ani, din Zagra, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe DJ 172, prin localitate.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

***

In noaptea de 13/14 ianuarie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 17 ani, in timp ce conducea un autoturism prin Bistrita, fara a detine permis de conducere.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In noaptea de 13/14 ianuarie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un tanar, de 22 ani, din Poiana Ilvei, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta alcoolului.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

Un pieton, de 56 ani, angajat in traversarea neregulamentara a strazii, accidentat mortal de un autovehicul.

 In seara zilei de 13 ianuarie a.c., un barbat, de 56 ani, din Rodna, in timp ce traversa neregulamentar Drumul National 17, prin Unirea a fost surprins si accidentat de un autotren, condus de un barbat, de 46 ani, din judetul Suceava.

 In urma accidentului rutier a rezultat decesul pietonului de 56 ani.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 Cercetarile continua de Biroul Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

 

Politistii rutieri recomanda pietonilor sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta si doar prin locuri permise. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

 

Inculpati aflati in arest la domiciliu sau sub control judiciar , controlati de catre politistii de la supravegheri judiciare.

In noaptea de 13/14 ianuarie a.c., politistii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au actionat pe raza Vailor Budacului, Sieului, Birgaului, precum si pe raza municipiului Bistrita.

 Actiunea a vizat prevenirea si combaterea savarsirii unor noi infractiuni de catre persoanele aflate sub supraveghere judiciara ( arest la domiciliu si control judiciar), precum si efectuarea unor controale inopinate, in vederea verificarii daca persoanele in cauza respecta obligatiile impuse de organele judiciare.

 In urma acestei actiuni au fost controlati 13 inculpati. De asemenea, nu au fost constatate incalcari ale masurilor de supraveghere de catre inculpatii aflati in arest la domiciliu sau control judiciar.

 

.

 

ATENTIE, SE ANUNTA VREME REA! TINETI CONT DE RECOMANDARILE POLITIEI ROMANE!

 Pentru o calatorie in siguranta, in contextul avertizarilor meteorologice, Politia Romana va recomanda:

Inainte de a pleca la drum, interesati-va cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti si echipati-va autovehiculul corespunzator!

In conditii dificile de trafic, circulati cu viteza redusa, pastrati distanta de siguranta in mers, pentru a putea opri in timp util si nu va angajati in depasiri riscante!

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, si pe cele de ceata, in cazul aparitiei acestui fenomen!

Evitati actionarea brusca a mecanismelor de directie si de franare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii sau derapajelor necontrolate!

Nu uitati ca sunteti obligati sa va echipati autovehiculele cu anvelope de iarna, atunci cand circulati pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei!

Asigurati-va ca instalatiile de degivrare si dezaburire ale autovehiculului functioneaza! Pe timpul deplasarii, atat parbrizul cat si geamurile laterale ale autovehiculului trebuie mentinute curate, pentru o mai buna vizibilitate!

In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale!

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul si nu blocati intersectiile!

Pietoni,  luati-va toate masuri de precautie, pentru a fi siguri ca sunteti observati in trafic de catre soferi! Circulati, pe cat posibil, doar pe trotuare, faceti traversarea strazii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunteti siguri ca intentia de a traversa a fost observata de catre soferi!

  .

 

ACTIUNI ALE POLITISTILOR PENTRU SIGURANTA COMUNITATII

In ultimele 2 zile, politistii au intervenit la peste 70 de evenimente, au aplicat peste 300 de sanctiuni contraventionale si au constatat 25 de infractiuni.   

In perioada 12-13 ianuarie a.c., politistii bistriteni au actionat, la nivel judetean, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice.

Au asigurat interventia la peste 70 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112.

In urma activitatilor, au fost constatate 25 de infractiuni, iar 4 persoane au fost surprinse in flagrant delict.

De asemenea, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat peste 300 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 90 000 de lei.

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei bistritene.

Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie, fiind constatate 4 infractiuni la regimul rutier.

De asemenea, majoritatea contraventiilor au fost aplicate conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, pentru diverse abateri la regimul rutier.

Au fost retinute 24 permise de conducere, dintre care 8 pentru viteza si au fost retrase 5 de certificate de inmatriculare.

Conduceti prudent si respectati regulile de circulatie! Va reamintim ca excesul de viteza reprezinta una dintre principalele cause generatoare de accidente rutiere in Romania.

 

.

0 comentarii2912 vizualizări14 ianuarie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0