Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

La data de 15 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita,  impotriva unui barbat, de 28 ani, din Dumitrita.

 Cel in cauza a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt de arbori si a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

     Conduceti prudent, respectati regulile de circulatie, EVITATI ACCIDENTELE RUTIERE!

 La data de 15 ianuarie a.c., pe DN 17C, in localitatea Dumitra, un barbat, de 83 ani, din Nasaud, in timp ce conducea un autoturism, pe directia de mers Bistrita spre Nasaud, a intrat in coliziune cu o caruta si cu un alt autoturism, care circulau pe aceeasi directie de mers.

 In urma accidentului a rezultat ranirea grava a carutasului, un barbat, de 36 de ani, din Dumitra.

 Atat conducatorii auto, cat si carutasul au fost testati cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

  

     Actiuni pentru reducerea riscului rutier, ale politistilor impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman.

 La data de 15 ianuarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, din cadrul  Postului de Politie Comunala Dumitra, Postului de Politie Cosbuc si reprezentanti ai Registrului Auto Roman au verificat mai multe autovehicule din punct de vedere tehnic. Actiunea are ca scop reducerea riscului rutier si vizeaza eliminarea din trafic a acelor autovehicule care pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 Astfel, ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie, politistii au constatat 3 infractiuni si au aplicat 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.465 lei. De asemenea, au fost retinute un permis de conducere si 3 certificate de inmatriculare.

 In cadrul actiunii, pe D.N. 17C, in Dumitra, politistii l-au depistat in trafic, pe un tanar, de 27 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism care avea  aplicate placute cu numere de inmatriculare straine.

 In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au constatat faptul ca autoturismul nu figureaza inmatriculat in statul respectiv, iar datele inscrise in certificatul de inmatriculare nu corespund cu cele ale autoturismului in cauza.

 Astfel, ca urmare a celor constatate, s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unui vehicul cu numere false, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 

.

Raclete si sfaturi preventive oferite de politistii de la Rutiera, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier.

 Ieri, 15 ianuarie a.c., politistii de la Rutiera au desfasurat actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere favorizate de conditiile meteo din aceasta perioada. Actiunile continua si in cursul zilei de astazi.

 Astfel, cu ocazia actiunilor defasurate, politistii Serviciului Rutier verifica daca autoturismele sunt echipate corespunzator si ofera raclete si sfaturi preventive conducatorilor auto.

 Politistii le atrag astfel atentia soferilor cu privire la importanta vizibilitatii in trafic, mai ales in conditii de iarna. In acest sens, le-au recomandat conducatorilor auto sa curete parbrizul, oglinzile, geamurile laterale si luneta autoturismului inainte de a porni la drum.

 Totodata, politistii recomanda pietonilor sa fie mult mai precauti, sa circule doar pe trotuare sau cat mai aproape de marginea drumului. De asemenea, pentru siguranta lor este important sa traverseze numai prin locurile special amenajate si numai dupa ce sunt siguri ca intentia de a traversa a fost observata de conducatorii auto, iar acestia au oprit.

0 comentarii2730 vizualizări16 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0