Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
ACTIUNI DE AMPLOARE IN DOSARE DE NATURA ECONOMICA.

Politistii bistriteni, avand sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana, au efectuat perchezitii si prinderi in flagrant delict in dosare de evaziune fiscala si spalare a banilor, cu prejudiciu de peste 2.000.000 de lei.

 In perioada 11-17 ianuarie a.c., in cadrul a doua dosare de natura economica, aflate in lucru la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, politistii au desfasurat doua actiuni de prindere in flagrant si 32 de perchezitii domiciliare in judetele Bistrita-Nasaud, Galati, Iasi, Buzau si in municipiul Bucuresti.

 Din cercetarile efectuate in cauza, a rezultat faptul ca, in perioada 2015-2017, mai multe persoane ar fi comercializat facturi cu un caracter fictiv, ajutand astfel cumparatorii sa se sustraga de la plata taxei pe valoare adaugata si a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in valoare de 2.150.000 lei.

 Astfel, doi barbati au fost surprinsi in flagrant delict de catre politisti, in timp ce incercau sa comercializeze facturi cu un caracter fictiv, reprezentand operatiuni nereale, contra unor sume de bani. Fata de cei doi a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentati instantei, care a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalarea banilor, complicitate la delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 Perchezitiile au fost efectuate la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane banuite de evaziune fiscala, spalare a banilor, delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 Cu ocazia perchezitiilor efectuate, au fost ridicate documente de evidenta contabila si alte categorii de inscrisuri si au fost puse in aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

 La actiuni au participat politisti din Bistrita-Nasaud, de la inspectoratele de politie judetene Iasi, Galati si Buzau si din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si au beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si al jandarmilor.

0 comentarii2709 vizualizări18 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0