Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

La data de 2 februarie a.c., politisti Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui tanar, de 27 ani, din Josenii Birgaului. Acesta a fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de ultraj.

 Tanarul a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

Politistii de la supravegheri judiciare efectueaza controale inopinate la inculpatii care executa masuri preventive la domiciliu.

 In noaptea de 2/3 februarie a.c., politistii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au actionat pe Valea Budacului, Valea Sieului, Valea Birgaului si in Bistrita, ocazie cu care au efectuat controale inopinate la un numar de 6 inculpati care executa masura preventiva a arestului la domiciliu.

 Actiunea s-a desfasurat in scopul constatarii si probarii oricaror incalcari ale obligatiilor impuse de organele judiciare, precum si in scopul prevenirii comiterii unor noi infractiuni de catre persoanele aflate sub supraveghere judiciara.

 In urma acestor controale a fost constatata incalcarea masurii arestului la domiciliu de  catre o inculpata, din Josenii Birgaului, care ar fi parasit cu rea-credinta  imobilul stabilit pentru executarea masurii si s-a r fi deplasat la magazinele din localitate.

 Astfel, politistii au sesizat Curtea de Apel Cluj, in vederea inlocuirii masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive.

Totodata, in cursul anului 2017 au fost formulate 46 de sesizari (+84% fata de anul 2016), ca urmare a constatarii incalcarii masurii/obligatiilor dispuse de catre organele judiciare.

 Din totalul acestora, au fost inregistrate 11 cazuri, in care masura controlului  judiciar a fost inlocuita  cu masura arestarii preventive (4 cazuri), respective masura arestului la domiciliu( 7 cazuri) si 5 cazuri in care masura arestului la domiciliu a fost inlocuita cu masura arestarii preventive.

 

Un tanar, de 21 ani, banuit de furtul unei biciclete a fost identificat de politisti. Bicicleta a fost recuperata si restituita persoanei pagubite.

 La data de 2 februarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind infractiunea de furt, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat un tanar, de 21 ani, din Rodna, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca, la data de 8 octombrie 2016, ar fi sustras o bicicleta, de pe raza comunei Rodna, cauzand un prejudiciu de 260 lei.

 Bicicleta a fost recuperata si restituita persoanei pagubite.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

Actiuni privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.  Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 5300 lei si a fost constatata o infractiune flagranta de desfasurare de activitati de paza fara atestat sau fara licenta de functionare.

La data de 3 februarie a.c., politistii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publica au actionat pe raza comunei Petru Rares in baza Legii 333/2003 - privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 Cu ocazia verificarilor de specialitate efectuate la mai multe societati comerciale de pe raza comunei, politistii au aplicat 3 sanctiuni contraventionale conform Legii 333/2003, in valoare totala de 5300 lei.

 De asemenea, a fost constatata o infractiune flagranta de desfasurare de activitati de paza fara atestat sau fara licenta de functionare.

 Astfel, in urma controlului efectuat la o societate comerciala din localitatea Ciceu-Mihaiesti, politistii au surprins in flagrant delict un barbat, de 39 ani care desfasura  activitati de paza si protectie, in scop comercial, fara a detine atestat ori licenta de functionare prevazute de lege in domeniu, aceasta activitate fiind remunerata de catre administratorul societatii in cauza.

 S-a intocmit dosar penal pentru desfasurarea in scop comercial de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare prevazuta de lege.

 

 

 

 

 

0 comentarii2786 vizualizări06 februarie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0