Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Masura controlului judiciar inlocuita cu arestul la domiciliu pentru nerespectarea obligatiilor stabilite de organul judiciar.

La data de 9 februarie a.c., politia a fost sesizata despre faptul ca, un tanar, de 23 ani, din Singeorz-Bai ar fi savarsit infractiunile de lovirea sau alte violente si amenintare.

 La fata locului, in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca tanarul se afla sub control judiciar, incepand cu data de 11 decembrie 2017, fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de ultraj.

 Astfel, politistii de la supravegheri judiciare au stabilit ca tanarul in cauza a incalcat cu rea credinta obligatiile stabilite de organul judiciar, intrucat a savarsit alte infractiuni pe perioada masurii controlului judiciar.

Politistii Biroului Supravegheri Judiciare au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, in vederea efectuarii demersurilor necesare catre Tribunalul Bistrita-Nasaud pentru inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura preventiva a arestului la domiciliu sau arestarii preventive.

Ca urmare a sesizarii, la data de 2 martie a.c., fata de tanarul de 23 ani, Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

 

Tineri retinuti pentru 24 ore, pentru comiterea mai multe furturi de combustibil din rezervoarele unor vehicule.

 In noaptea de 1/2 martie a.c., in cadrul unei actiuni, politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au prins in flagrant delict trei tineri de 24 ani, 19 ani si 17 ani, toti din Budacu de Sus, in timp ce sustrageau combustibil (motorina) din rezervoarele unui buldoexcavator, respectiv autocar, de pe raza localitatii Bistrita.

 Astfel, in urma extinderii investigatiilor si a perchezitiilor domiciliare efectuate, politistii au stabilit ca, in perioada 29 ianuarie - 2 martie a.c., cei trei tineri impreuna cu un alt barbat, de 29 ani, tot din Budacu de Sus ar fi sustras in diferite participatii cantitatea de 3500 litri de combustibil (motorina) din mai multe autocamioane, buldoexcavatoare si autocare, faptele de furt calificat fiind inregistrate initial cu autor necunoscut.

 Prejudiciul cauzat este in valoare totala de aproximativ 20 000 lei.

 Fata de cei patru, a fost luata masura retinerii pentru o perioada de 24 ore.

 La data de 3 martie a.c., trei dintre acestia au fost prezentati Judecatoriei Bistrita care a dispus fata de barbatul de 29 ani masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, iar pentru tinerii de 24 ani si 17 ani a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilicite desfasurate de politistii de la investigarea criminalitatii economice. 

 Sambata, 3 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au continuat actiunile specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri.

 In urma controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate la mai multe unitati comerciale, au fost constatate si aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10000 lei, din care 2 conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si 2 conform Legii 8/1996 - privind dreptul de autor si drepturile conexe. De asemenea, in cadrul actiunii a fost constatata in flagrant o infractiune de contrabanda cu tigari.

 Astfel, in urma unui control la o unitate comerciala de pe raza localitatii Spermezeu, ca un barbat, de 62 ani, avand calitatea de reprezentant al acesteia, ar fi comercializat cantitatea de 320 de tigarete, fara ca acestea sa fie marcate cu banderole fiscale.

 

Siguranta in trafic - prioritatea politistilor rutieri bistriteni. Mai multe persoane au fost depistate in trafic, conducand autovehicule fara permis de conducere sau sub influenta alcoolului, inainte de producerea unor accidente rutiere.

In noaptea de 3/4 martie a.c., politistii Serviciului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 19 ani, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Tiha Birgaului, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In aceeasi noapte, politistii Biroului de Ordine Publica au depistat in trafic o femeie, de 45 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Aceasta a fost condusa la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

 

 De asemenea, tot in noaptea de 3/4 martie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au depistat in trafic un barbat, de 51 ani, din Vatra Dornei, judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Susenii Birgaului, fiind sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

Tanar retinut pentru 24 ore pentru furtul unui autoturism in scop de folosinta, conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 La data de 4 martie a.c., politia a fost sesizata prin SNUAU 112, despre faptul ca un tanar, de 19 ani ar fi sustras un autoturism parcat pe un drum comunal de pe raza localitatii Dumbrava, pe care l-ar fi condus aproximativ un km, dupa care a parasit partea carosabila, producandu-i avarii.

 La fata locului, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului l-au testat cu aparatul etilotest, rezultand ca acesta a consumat bauturi alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de furt in scop de folosinta, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 Fata de tanar, a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

0 comentarii2716 vizualizări05 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0