Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
DOUA GRUPARI INFRACTIONALE, DESTRUCTURATE DE POLITISTII BISTRITENI.

Arme, cartuse detinute ilegal, materii explozive si trofee de vanat au fost ridicate de politistii din Bistrita-Nasaud, in urma a 18 perchezitii domiciliare, efectuate in sase localitati din judet. Actiunile au avut drept scop destructurarea a doua grupari infractionale, specializate in comiterea infractiunilor de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si braconaj cinegetic, pe raza judetului Bistrita-Nasaud. Opt persoane au fost retinute pentru 24 de ore.

 In perioada 28-31 martie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Ordine Publica, Politiei Orasului Nasaud si Sectiei 6, sprijiniti de cei de la Actiuni Speciale si criminalisti au actionat in scopul destructurarii a doua grupari infractionale, specializate in comiterea infractiunilor de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si braconaj cinegetic, pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Activitatile au vizat si tragerea la raspundere penala a unor  persoane neafiliate la aceste grupari infractionale, dar care au comis infractiuni de acelasi gen.

 In acest context, in perioada 29-31 martie a.c., au fost organizate si desfasurate 18 perchezitii domiciliare, in 6 localitati din judetul Bistrita-Nasaud, precum si controale la detinatori autorizati de arme. Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost ridicate 5 arme aflate in circuitul ilegal, dintre care una letala, cu destinatia vanatoare, introdusa ilegal in tara si patru neletale, din categoria celor supuse autorizarii, care ar proveni din contrabanda si un autoturism de teren.

 De asemenea, tot cu ocazia perchezitiilor au mai fost ridicate 9 arme letale, cu destinatia vanatoare, detinute legal, dar despre care se banuieste ca ar fi fost folosite la actiuni de braconaj, 38 kg carne de vanat, 47 trofee de cervicide, o blana de urs, capcane artizanale, toate provenite ori folosite la actiuni de braconaj. Totodata, au fost ridicate si 14 cartuse detinute ilegal, 1379 capse de percutare (materii explozive), 250 grame pulbere neagra, 139 bucati articole pirotehnice, laptopuri, telefoane, medii de stocare, suma de 21000 de euro si 20000 de lei.

 Au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud 19 persoane, iar fata de 8 dintre acestea a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, fiind cercetate pentru comiterea infractiunilor de contrabanda calificata, nerespectarea regimului materiilor explozive, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept si braconaj cinegetic

 Cercetarile continua de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a celor vinovati.

 

.

VACANTA IN SIGURANTA! 

Pentru politistii bistriteni siguranta copiilor reprezinta o prioritate, atat pe durata cursurilor, cat si in vacante. Intrucat pe parcursul vacantei copiii au mai mult timp liber si pot fi implicati in evenimente care le pot afecta siguranta, recomandam urmatoarele:

 - Nu deschideti niciodata usa necunoscutilor, chiar daca va spun ca sunt trimisi de parintii vostri! Usa trebuie sa fie mereu incuiata.

 -Nu oferiti date personale sau poze celor cu care corespondati pe internet!

 -Nu spuneti persoanelor straine care suna la telefon ca sunteti singuri acasa!

 - Sunati sau mergeti la un vecin de incredere in cazul in care va este frica, va simtiti amenintati sau aveti o urgenta!

 

Toate aceste recomandari vor fi mai usor de respectat de catre copii daca voi, ca parinti:

 - Le acordati  toata atentia de care ei au nevoie.

 - Discutati deschis cu ei despre problemele care-i apasa.

 Vacanta frumoasa! Nu uitati, daca aveti nevoie de ajutor, apelati cu incredere la cel mai apropiat politist sau sunati la numarul 112!

 

 

 

1 comentariu2807 vizualizări01 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0