Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Urmarit international, depistat de politistii bistriteni.

Ieri, 19 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud au depistat un tanar, de 24 de ani, din Feldru, care era urmarit international. Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, sub aspectul savarsirii unor infractiuni de furt calificat, pe teritoriul Austriei.

Pentru depistarea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a emis impotriva acestuia ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand sa fie prezentat Curtii de Apel Cluj, in vederea dispunerii masurilor legale.

 


Controale economice in piete si targuri de pe raza judetului.

 La data de 19 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice impreuna cu specialisti din cadrul Directiei Sanitar - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita - Nasaud au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul comertului, in piete si targuri, de pe raza judetului.

 In urma controalelor si a verificarilor de specialitate, efectuate la mai multi operatori economici, au fost constatate si aplicate 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 11200 lei, din care 6 conform H.G. nr. 984/2005 - privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, modificata si 3 conform Legii nr. 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata. Totodata, au fost confiscate marfuri si numerar in suma de 200 lei.

 

 

Peste 50 mc de material lemnos expediat fara intocmirea documentelor legale.

In ultima perioada, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialistii Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au efectuat controale si verificari de specialitate, pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe Valea Ilvelor.

 Cu ocazia acestor controale, s-a stabilit ca, in perioada 1-11 aprilie a.c., o societate comerciala de exploatare si prelucrare a materialului lemnos ar fi expediat cantitatea de 50,49 mc fara a intocmi documentele prevazute de lege.

 Astfel, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale conform Legii 171/2010, in valoare totala de 5000 lei. Totodata, a fost confiscata contravaloarea de 12449,79 lei a materialului lemnos.

 

 

Pentru siguranta dumneavoastra, manifestati prudenta in trafic!

 La data de 19 aprilie a.c., un barbat, de 64 ani, din Podirei, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Viisoara, pe fondul nepastrarii unei distante corespunzatoare, a intrat in coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar, in fata sa si care era condus de un barbat, de 40 ani, din Crainimat.

 In urma accidentului rutier a rezultat ranirea unei pasagere, de 34 ani, din autoturismul colizionat.

 Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

0 comentarii2702 vizualizări21 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0