Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Pe DN 17, viteza va fi limitata la 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule.

Incepand de astazi,  in toate localitatile de pe sectorul de drum cuprins intre limita cu judetul Cluj si localitatea Crainimat, pe DN 17, viteza va fi limitata la 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Din analiza riscului rutier a ultimilor ani, pe DN 17, intre localitatile Crainimat si limita cu judetul Cluj,  politistii au constatat o crestere progresiva, atat a accidentelor rutiere, cat si a celor soldate cu victime.

 Astfel, doar in anul 2017, pe DN 17 au avut loc 58 de accidente soldate cu 6 persoane decedate, 31 raniti grav si 59 de raniti usor, dintre acestea un numar de 40 accidente fiind produse in localitatile aflate pe sectorul de drum susmentionat.

 Cauzele principale ale producerii acestor accidente rutiere au fost viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea drumului public si indisciplina pietonala.

 Astfel, politistii Serviciului Rutier au solicitat efectuarea demersurilor necesare in vederea remedierii situatiei existente, prin revenirea pe DN 17, in toate localitatile de pe sectorul de drum cuprins intre limita cu judetul Cluj si localitatea Crainimat, de la limitarea de viteza diferentiata pe categorii de autovehicule existenta la limitarea de viteza de 50 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule.

 Incepand de astazi, politistii din cadrul Serviciului Rutier vor informa si vor oferi recomandari preventive, in trafic, conducatorilor auto cu privire la noile modificari ale limitarii de viteza pe aceasta portiune de drum.

 Speram ca aceasta masura de preventie sa fie inteleasa si receptata corect de catre toti participantii la traficul rutier, iar prin respectarea acesteia sa creasca gradul de siguranta pe drumurile publice din judetul nostru.

1 comentariu2681 vizualizări21 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0