Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
Condamnat la inchisoare pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 26 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Dej, impotriva unui barbat, de 40 ani, din Poienile Zagrei. Acesta a fost condamnat la 2 ani, 3 luni si 10 zile inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fara permis de conducere.

 Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

Politia bistriteana actioneaza pentru siguranta cetatenilor.

 Ieri, 26 aprilie a.c., politistii bistriteni au actionat atat pentru asigurarea ordinii si linistii publice, precum si pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si disciplinarea tuturor participantilor la trafic.

Cu ocazia acestor actiuni, politistii au aplicat peste 190 de sanctiuni, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 44 000 lei.

De asemenea, ca urmare a incalcarii normelor de circulatie, au fost retinute 13 de premise de conducere si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare.

Totodata, politistii de la rutiera au constatat in trafic, 8 infractiuni la regimul circulatiei.

 

Exemple:

 La data de 26 aprilie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un tanar, de 21 ani, din Beclean, in timp ce conducea o autoutilitara pe raza localitatii Santioana, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 26 aprilie a.c., un tanar, de 17 ani, din Prundu Birgaului, in timp ce conducea un moped prin localitate, a intrat in coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar.

 Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 26 aprilie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au identificat in trafic un barbat, de 54 ani, din Tirlisua, in timp ce conducea un moped pe DJ 171, prin localitate, fara sa detina permis de conducere.

 La aceeasi data, politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un tanar, de 22 ani, din Ciceu Poieni, in timp ce conducea un moped pe DJ 171, prin Dobric, fara sa detina permis de conducere.

 In ambele cauze, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 26 aprilie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit, in trafic, pentru control un barbat, de 72 ani, din Parva, in timp ce conducea o autoutilitara pe DJ 172, prin localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoutilitara in cauza nu este inmatriculata, iar placutele cu numerele de inmatriculare aplicate apartin unui autoturism radiat din circulatie.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si punerea in circulatie a unui vehicul cu numar fals de inmatriculare.

 

***

In noaptea de 26/27 aprilie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic un barbat, de 36 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Reteag, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 26 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic o femeie, de 47 ani, din Nuseni, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 A, pe raza comunei, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Femeia a fost testata cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,9 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condusa la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

.

 

RECOMANDARI PENTRU CONDUCATORII AUTO, IN MINIVACANTA. 

Daca porniti la drum, tineti cont de recomandarile Politiei Romane si respectati indicatiile politistului rutier aflat in teren. Pentru a ajunge in siguranta la destinatie, Politia Romana va recomanda:

Interesati-va inainte sa porniti la drum cu privire la traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti.

Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si tineti cont de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectati regimul legal de viteza! Viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania.

Pe autostrazi, semnalizati din timp intentia de schimbare a benzii de circulatie, nu folositi banda de urgenta si conduceti cu atentie sporita.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.


0 comentarii2737 vizualizări28 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0