Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
RESPECT IN TRAFIC! A INCEPUT SEZONUL MOTOCICLISTILOR.

In 28 aprilie a.c., politistii de la Rutiera si Prevenire au participat la evenimentul "Fii motociclist pentru o zi!", organizat in parcarea unui supermarket, din municipiul Bistrita. Astfel, celor peste 150 de motociclisti participanti, din judetul nostru si judetele limitrofe, li s-a alaturat autospeciala pe doua roti, a Serviciului Rutier. A fost atractia evenimentului, fiind admirata, atat de cei mici, cat si de cei mai mari.

 Pentru a nu fi implicati in evenimente rutiere nedorite, politistii au profitat de aceasta ocazie si au oferit celor prezenti sfaturi si pliante preventive.

 

***

Politia Romana le recomanda motociclistilor sa poarte echipamente de protectie cu elemente reflectorizante,  sa pastreze farul aprins si sa evite unghiurile din care nu pot fi observati in trafic, iar soferilor sa se asigure temeinic atunci cand schimba directia de mers.

  Politia Romana va doreste drum bun!

 

.


MASURI ALE POLITIEI BISTRITENE, PENTRU O MINIVACANTA DE 1 MAI SIGURA

 Peste 900 de politisti bistriteni sunt la serviciu, pe toata perioada minivacantei de 1 mai, pentru siguranta tuturor celor care participa la evenimente, activitati cultural-artistice sau sportive si pentru supravegherea si fluidizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judetul nostru.

 Pe perioada minivacantei de 1 mai, politistii s-au organizat astfel incat cei care vor merge in statiuni turistice sau in alte zone de agrement, sa fie permanent in siguranta.

 Se preconizeaza cresterea valorilor de trafic la inceputul si la sfarsitul minivacantei, intrucat majoritatea oamenilor profita de aceste zile libere pentru a pleca in zonele de recreere.

 Pentru prevenirea faptelor antisociale si interventia la evenimente, in aceasta perioada, vor fi organizate 259 de patrule de siguranta publica.

 Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea accidentelor rutiere, peste 20 de politistii de la rutiera, sprijiniti de cei de la ordine publica, vor actiona pe drumurile nationale si vor utiliza, in medie, zilnic, 5 aparate radar, pentru a-i descuraja si sanctiona pe cei care nu respecta regimul legal de viteza.

 In zilele cu aflux mare pe caile rutiere, vor fi suplimentate efectivele, astfel incat peste 30 de politisti vor desfasura misiuni de supraveghere si fluidizare a traficului rutier.

 

***

 

 

RECOMANDARI PENTRU CONDUCATORII AUTO, IN MINIVACANTA

 Daca porniti la drum, tineti cont de recomandarile Politiei Romane si respectati indicatiile politistului rutier aflat in teren.

 Pentru a ajunge in siguranta la destinatie, Politia Romana va recomanda:

 Interesati-va inainte sa porniti la drum cu privire la traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti.

 Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si tineti cont de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

 Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 Respectati regimul legal de viteza! Viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania.

 Pe autostrazi, semnalizati din timp intentia de schimbare a benzii de circulatie, nu folositi banda de urgenta si conduceti cu atentie sporita.

 Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

 

 

 


 

 

0 comentarii2863 vizualizări29 aprilie 2018




rss 2.0
rss 2.0