Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
CAMPANIE DE INFORMARE "M.A.I. informat, M.A.I. puternic".

Astazi, 3 mai a.c., la Casa de Cultura din orasul Sangeorz-Bai, a avut loc evenimentul de lansare a campaniei "MAI informat, MAI puternic". La eveniment au participat aproximativ 400 de elevi din clasele X- XII din cadrul Liceului Teoretic "Solomon Halita". 

Campania reprezinta un parteneriat local in domeniul informarii si al prevenirii infractionalitatii, incheiat intre institutii  ale Ministerului Afacerilor Interne care activeaza in domeniul ordinii si sigurantei publice, respectiv: Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Judetean de Jandarmi"Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud, Serviciul Judetean Anticoruptie, Agentia Nationala Antidrog/Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog  Bistrita-Nasaud si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Bistrita-Nasaud.

 Scopul campaniei MAI informat, MAI puternic" este ambivalent: pe de o parte de a informa elevii si publicul larg cu privire la atributiile si misiunea fiecarei institutii partenere, pentru a incuraja tinerii sa imbratiseze o cariera intr-una din institutiile MAI, dar si aceea de crestere a gradului de siguranta din perspectiva delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, prin cunoasterea de catre tineri a serviciilor oferite de catre structurile implicate in campanie .

 Campania este initiata de catre Comisia Judeteana de Monitorizare a Activitatii Preventive in MAI, infiintata in luna octombrie 2017. In sedintele acestei Comisii s-a constatat faptul  ca atributiile institutiilor M.A.I. care activeaza in domeniul ordinii publice, dar mai ales in domeniul anticoruptie sau antidrog sunt mai putin cunoscute publicului larg, in general, si elevilor, in special - din perspectiva orientarii in cariera a acestora. De asemenea, intre institutii cum sunt Politia sau  Jandarmeria, apar frecvente confuzii privind misiunea acestora si competentele concrete.

 Promovarea profesiilor de politist, jandarm, sau pompier este o necesitate si un obiectiv de urmarit pe termen lung pentru urmatorii ani pentru toate structurile implicate in campanie, in vederea completarii deficitului de personal existent. Cunoasterea clara si corecta a atributiilor care le revin politistilor, jandarmilor, pompierilor de catre tinerii dornici sa imbratiseze o astfel de cariera, le asigura o baza mult mai solida pentru o buna orientare profesionala.

 Publicul tinta al campaniei il reprezinta un numar de aproximativ 1000 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a din 5 licee din judet.

 

Campania se va desfasura in lunile mai-iunie ale anului curent.

 In aceasta perioada se vor desfasura activitati de informare si promovare in licee, sustinute de specialisti din cadrul institutiilor partenere (Politie, Jandarmerie, Serviciul Judetean Anticoruptie, CPECA,ISU). Prezenta in unitatile de invatamant vizate in campanie se va face in comun de catre structurile M.A.I. implicate in campanie.

 

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii

0 comentarii2660 vizualizări03 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0