Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Actiuni desfasurate de politistii bistriteni in acest sfarsit de saptamana.

Bilant: 8 dosare penale pentru infractiuni la regimul rutier, 30 de permise de conducere retinute, 15 certificate de inmatriculare retrase si peste 460 de amenzi aplicate de politisti. In perioada 11-13 mai a.c., politistii de la ordine publica si rutiera au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic.

 Actiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum si depistarea celor care conduc vehicule, desi se afla sub influenta alcoolului.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate in perioada mentionata, au fost constatate si aplicate in total peste 460 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de aproape 120000 lei.

 Totodata, fata de 30 de conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 15 certificate de inmatriculare.

 Astfel, la data de 11 mai a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si cei ai Postului de Politie Dumitra au organizat si desfasurat, pe raza comunei, o actiune preventiva, impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman  Bistrita-Nasaud. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase 7 certificate de inmatriculare si au fost aplicate sanctiuni in valoare de peste 5500 de lei.

 De asemenea, in noaptea de 12/13 mai a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica, Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita si Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea transportului ilicit de material lemnos si a evenimentelor rutiere. Cu aceasta ocazie au fost verificate in trafic peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 2.920 lei.

 In noaptea de 12/13 mai a.c., intre orele 22.00-06.00, politistii au organizat actiuni pentru prevenirea si combaterea infractiunilor cu violenta si a celor pe linie rutiera, pe raza de competenta a Politiei orasului Singeorz-Bai si a Sectiei de Politie Rurala 7 Singeorz-Bai. In cadrul actiunii au fost constatate 3 infractiuni la regimul rutier (1 conducere cu permisul suspendat si 2 infractiuni de conducere cu alcoolemie), au fost retinute 4 permise de conducere si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 1160 de lei.

 

Exemplificari:

 La data de 12 mai a.c., pe D.J. 162, un barbat, de 30 ani, din Micestii de Campie, in timp ce conducea un autoturism, a fost oprit in trafic, de politisti, pentru control.

 In urma verificarilor efectuate politistii au constat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere.

***

In noaptea de 12/13 mai a.c., politistii rutieri din Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 27 ani, din Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In aceeasi noapte, politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic, un tanar, de 24 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Maieru, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 13 mai a.c., politistii l-au depistat in trafic, pe un tanar, de 23 ani, din Ilva Mare. Acesta conducea un autoturism, desi consumase bauturi alcoolice, rezultatul testarii cu aparatul etilotest fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.    

 

***

La data de 13 mai a.c., pe DN 17, in  localitatea Prundu Birgaului, politistii Serviciului Rutier l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat, de 40 ani, care conducea o autoutilitara, desi se afla sub influenta alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i s-au recoltat doua mostre de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

**** 

 

La data de 13 mai a.c., pe un bulevard din municipiul Bistrita, politistii Biroului Rutier l-au depistat pe un barbat, din localitate care conducea un autoturism, desi consumase bauturi alcoolice.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, in vederea recoltarii de mostre biologice.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere cu alcoolemie.

 

****

La data de 13 mai a.c., pe raza localitatii Micestii de Campie, politistii Sectiei 1 l-au depistat in trafic, pe un barbat din Visuia, in timp ce conduceau un autoturism, desi consumase bauturi alcoolice.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest, a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat si s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

****

La data de 12 mai a.c., pe DJ 173, in localitatea Pinticu, politistii l-au oprit in trafic, pentru control, pe un tanar, de 19 ani, din localitate, care conducea un autoturism, desi nu detinea permis de conducere.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

0 comentarii2625 vizualizări14 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0