Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Un vis implinit, dupa multa munca, ambitie si perseverenta!

Anul trecut, politistii nasaudeni au fost complicii unor elevi ai Colegiului National "George Cosbuc", care au dorit sa faca o surpriza colegei lor de clasa, Loredana, stiind ca isi doreste si se pregateste sa devina politist.

 Asadar, de ziua ei, Loredana a primit un buchet de flori din partea colectivului Politiei Orasului Nasaud si a fost incurajata sa isi urmeze visul de a deveni politist… si l-a urmat! Este eleva Scolii de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca si se bucura din plin de visul ei devenit realitate.

 Saptamana trecuta, impreuna cu inca 14 colegi - promotia septembrie 2017, au incheiat stagiul de practica la Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Urmeaza perioada de pregatire pentru examenul de absolvire care va avea loc in luna iulie.

 

Din experienta ei, Loredana impartaseste celor care doresc sa urmeze o cariera de politist:

-       Cum ti s-a parut admiterea?

-       "Pentru a fi admis trebuie sa te pregatesti din timp pentru toate probele. Trebuie sa fii perseverent, determinat si sa nu renunti atunci cand crezi ca nu mai poti! Pentru mine probele au insemnat un amalgam de sentimente: de la nesiguranta la frica de a fi respins, sentimentul ca ii voi dezamagi pe cei care m-au sustinut, au investit in mine…, pana la lacrimi de fericire!"

 

-       Cum ti s-a parut scoala?

-       " Ordinea, disciplina si respectul sunt pe primul plan! A fost putin mai strict programul decat mi-am inchipuit eu…inviorare, sectoare in fiecare zi. Am fost placut impresionata de faptul ca imnul si drapelul sunt onorate asa cum se cuvine."

 

-       Cum a fost in practica la IPJ BN?

-       "In practica am invatat cum trebuie abordate problemele cu care se confrunta cetatenii, ca fiecare problema este importanta si ca trebuie acordata atentie tuturor, ca trebuie sa justificam si sa explicam fiecare actiune pe care o intreprindem, ca sa nu lasam loc de interpretare sau impresia ca nu sunt tratati in mod egal."

 

SI TU POTI DEVENI POLITIST!

Toate informatiile de care ai nevoie le puteti gasi accesand link-urile: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/si-tu-poti-deveni-politist-admitere-2018

 

0 comentarii2898 vizualizări15 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0