Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Actiuni preventive, in contextul sarbatoririi Ispasului si zilelor orasului Nasaud.

Nasaudenii sarbatoresc zilele orasului in perioada 17-18 mai a.c., ocazie cu care peste 100 de politisti de la ordine publica, rutiera si alte structuri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au fost mobilizati sa actioneze pentru linistea cetatenilor si prevenirea faptelor antisociale, in orasul Nasaud. Pentru fluidizarea traficului si prevenirea accidentelor rutiere, politistii de la rutiera, sprijiniti de cei de la ordine publica, dirijeaza circulatia in zona in care se vor desfasura evenimentele.

 Astfel, ieri, 17 mai a.c., in contextul sarbatorii "Inaltarii Domnului - Ispasul", politistii de la investigarea criminalitatii economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala si comertului ilicite.

 Politistii au efectuat controale si verificari de specialitate, la unitati comerciale de pe raza judetului, pentru combaterea evaziunii fiscale, precum si a faptelor ilicite in domeniul dreptului de proprietate intelectuala.

 In urma activitatilor desfasurate, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 15.000 lei, din care un numar de 6 sanctiuni contraventionale, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si un numar de 6 sanctiuni contraventionale privind drepturile de autor si drepturile conexe. Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 60 lei.

 De asemenea, in acelasi context al sarbatorii "Inaltarii Domnului - Ispasul", politistii de la prevenire au fost prezenti in orasul Nasaud pentru a disemina informatii si materiale preventive, fiind sprijiniti in activitatea desfasurata de un grup de 15 elevi ai Colegiului Silvic "Transilvania" Nasaud , institutie partenera in proiectul 6768 - Taierile ilegale te afecteaza!. Politistii si elevii au discutat cu cei prezenti la eveniment si le-au adus la cunostinta faptul ca pot sesiza la 112 orice transport de material lemnos despre care au semnale ca ar fi ilegal. Totodata cetatenii au fost incurajati sa dea dovada de spirit civic, sa foloseasca aplicatia inspectorulpadurii.ro, prin care pot verifica legalitatea oricarui transport de lemne.

ATENTIE! - Pentru a preveni furtul din buzunare si din genti, politistii va recomanda:

• manifestati atentie in locurile aglomerate, unde actioneaza cel mai adesea hotii;

• nu purtati bani sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile si cel mai des vizitate de catre hoti;

• siguranta posetei sa fie o grija permanenta pentru dumneavoastra, tineti geanta in fata, protejand-o cu mana;

• nu tineti banii, actele personale si cheile in acelasi loc;

• urmariti cu atentie persoanele care transporta, ca din intamplare, obiecte de imbracaminte sau plase goale pe mana; un hot se foloseste de astfel de obiecte cand "opereaza", ca sa-si ascunda mana de privirile straine;

• nu ezitati sa luati atitudine atunci cand sunteti martorul unei infractiuni;

• reclamati Politiei cazurile de prindere in flagrant a hotului pentru a curma activitatea infractionala a acestuia.

 

0 comentarii2702 vizualizări19 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0