Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII - 22 mai a fost dedicata prevenirii victimizarii minorilor.

Siguranta copiilor, precum si cunoasterea de catre acestia a unor informatii  importante pentru a evita postura de victima a unor infractiuni constituie o prioritate pentru Politia Romana si implicit pentru politia bistriteana. In cazul minorilor, familia, scoala si nu in ultimul rand politia - prin prezenta activa in unitatile scolare, sunt factori esentiali in canalizarea interesului acestora catre un mod de viata noninfractional.

 De aceea, in Saptamana Prevenirii Criminalitatii - editia I, politistii din structurile de prevenire,  ordine publica, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane si Agentia Nationala Antidrog au derulat in a doua zi a Saptamanii Prevenirii Criminalitatii, ziua dedicata prevenirii victimizarii minorilor, activitati de informare pe teme mai sensibile, din sfera crimei organizate-traficul de persoane si traficul si consumul de droguri. Beneficiarii activitatilor din aceasta zi au fost elevii Liceului de Arte "Corneliu Baba" Bistrita.

 Contextul derularii activitatilor a fost unul propice, deoarece in aceeasi perioada se desfasoara in acest liceu "Saptamana Scoala Altfel".

Astfel, demersurile preventive sunt facilitate in mare masura de posibilitatea adresarii informatiei catre grupuri - tinta de elevi  numeroase si de concursul cadrelor didactice pentru eficientizarea activitatilor. Totodata, se are in vedere faptul ca minorii isi petrec o mare parte din timpul zilnic in scoala, iar acesta, dupa familie, este mediul principal de formare a atitudinilor si comportamentelor adolescentilor.

Tot in aceasta zi au fost derulate activitati de informare pe aceleasi teme la Scoala Gimnaziala "Lucian Blaga" Bistrita si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Bistrita. In judet politistii au fost prezenti la clase si cu alte teme care vizeza prevenirea vicitimizarii minorilor, cum ar fi: siguranta pe internet, infractiuni comise cu violenta, infractiuni la viata sexuala.

Activitati similare au fost desfasurate de catre politistii din Singeorz-Bai cu elevii Liceului "Solomon Halita" unde au fost aduse in discutie teme precum: bullying si violenta, siguranta rutiera, prevenirea victimizarii minorilor.

 Saptamana Prevenirii Criminalitatii continua si astazi, miercuri, 23 mai a.c., cu activitati dedicate prevenirii infractiunilor contra patrimoniului (furturi) comise cu precadere asupra persoanelor varstnice.

Va invitam alaturi de noi!

 

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

0 comentarii2625 vizualizări23 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0