Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
ACTIUNI DESFASURATE DE POLITISTII BISTRITENI PENTRU SIGURANTA CETATENILOR.

In acest sfarsit de saptamana, politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere, in contextul unor manifestari publice. In perioada 26-28 mai a.c., politistii bistriteni au actionat suplimentar, in zona desfasurarii mai multor evenimente cultural-artistice, pe raza judetului. Actiunile au vizat cresterea gradului de siguranta in randul cetatenilor, precum si prevenirea accidentelor de circulatie.

Politistii au desfasurat actiuni preventive in tot judetul, ocazie cu care au fost retinute 27 de permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

Ca urmare a actiunilor desfasurate  in acest sfarsit de saptamana, au fost aplicate peste 450 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor este de peste 130 000 lei.

 

***

 

In noaptea de 26/27 mai a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 20 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In aceeasi noapte, politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 21 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In noaptea de 26/27 mai a.c., pe raza localitatii Lechinta, politistii Sectiei 4 Politie Rurala au efectuat semnale regulamentare de oprire in trafic unui autoturism, condus de o persoana necunoscuta, care si-a continuat deplasarea.

 Astfel, politistii au procedat la urmarirea acestuia, pana in localitatea Feleac, unde a pierdut controlul autoturismului, iesind in afara partii carosabile, pe albia unui rau.

 Ulterior, persoana in cauza a fost identificata ca fiind un tanar, de 18 ani, din Bistrita.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca, tanarul nu detine permis de conducere. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 27 mai a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza comunei Bistrita Birgaului, au identificat in trafic un tanar, de 18 ani, din localitate, care in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul, intrand in coliziune cu un autocar, parcat in afara partii carosabile.

 Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constat ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus nu este inmatriculat. De asemenea, a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ.

 Totodata, in cadrul verificarilor, s-a stabilit ca autoturismul in cauza a fost luat din curtea unei locuinte, fara permisiunea proprietarului.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si furt in scop de folosinta.

 

*** 

La data de 27 mai a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic un barbat, de 27 ani, din Caianu Mic, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 171, fara a detine permis de conducere.

 La solicitarea organelor de politie, barbatul a refuzat atat testarea cu aparatul etilotest, cat si prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Fata de acesta, a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, fiind prezentat ulterior parchetului competent, care a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 zile, pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sange.

 

***

 

La data de 27 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat in trafic un barbat, de 60 ani, din judetul Mures, in timp ce conducea o autoutilitara, prin Visuia, fiind sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu alcoolemie.

 

 

***

La data de 28 mai a.c., politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un barbat, de 45 ani, din Nimigea, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, intre localitatile Sintereag si Blajenii de Jos, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Astfel, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In aceeasi zi, politistii din Beclean au identificat in trafic un alt barbat, de 35 ani, din judetul Maramures, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, tot sub influenta alcoolului, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu alcoolemie.

 

***

De asemenea, in noaptea de 28/29 mai a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au depistat in trafic un tanar de 17 ani, care conducea un autoturism pe DN 17, fara sa detina permis de conducere.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

 

0 comentarii2730 vizualizări29 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0