Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Politistii Biroului Rutier au actionat impreuna cu reprezentantii RAR pentru cresterea gradului de siguranta rutiera.

Ieri, 11 iunie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic. Actiunile s-au desfasurat pe raza municipiului Bistrita si au participat si reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.

In cadrul actiunilor s-a urmarit verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punti, roti, anvelope si suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

Astfel, cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 12 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 3480 lei.

Totodata, au fost retrase 5 certificate de inmatriculare pentru diferite abateri rutiere.

 


Alcoolul la volan are consecinte!

 In noaptea de 11/12 iunie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 19 ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Astfel, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In cauza, politistii rutieri au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

          Tanar cercetat pentru comiterea unei infractiuni, prevazuta de Legea 205/2004 - privind protectia animalelor.

 La data de 11 iunie a.c., ca urmare a unor imagini aparute in mass media, privind faptul ca, o persoana necunoscuta ar fi omorat un caine, in timp ce se afla pe un teren extravilan de pe raza comunei Lechinta, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de uciderea animalelor cu intentie, fara drept, prevazuta si pedepsita de Legea 205/2004 -  privind protectia animalelor.

 In urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat un tanar, de 15 ani, din  Sinmihaiu de Campie, banuit de comiterea faptei.

  Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere a animalelor cu intentie, fara drept, prevazuta de Legea 205/2004 - privind protectia animalelor, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 Activitatea a beneficiat de sprijinul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii2702 vizualizări12 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0