Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
POLITIA BISTRITEANA LA DATORIE, LA SFARSIT DE SAPTAMANA.

In perioada 22 - 24 iunie a.c., politistii de la ordine publica si rutiera au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic. Actiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 550 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 200 000 lei.

 Totodata, fata de 53 de conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 17 certificate de inmatriculare.

              

Exemplificari:

 La data de 23 iunie a.c., pe DN 17 C, politisti Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un barbat, de 51 ani, din Telciu, in timp ce conducea un moped prin  localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind condus astfel la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodata, cu ocazia verificarilor efectuate, s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

 La data de 24 iunie a.c., politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un barbat, de 72 ani, din Chiuza, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Sasarm, fiind sub influenta alcoolului.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,5 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La aceeasi data, 24 iunie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un barbat, de 30 ani, din Rebrisoara, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 A fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de peste 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca, barbatul in cauza nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere. 

Pentru a ajunge in siguranta acasa, la familiile dumneavoastra, sub nicio forma NU conduceti vehicule daca ati consumat alcool sau daca nu detineti permis de conducere.

   Conform Codului Penal: conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului, respectiv fara permis de conducere - constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

 

         

 

 

0 comentarii2779 vizualizări25 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0