Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Siguranta rutiera - prioritate a politiei bistritene.

Depistati in trafic de politisti, inainte de producerea unor accidente rutiere. La data de 29 iulie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un tanar, de 16 ani, din Sopteriu, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat prin localitate si fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 29 iunie a.c., pe DJ 171, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au identificat in trafic un barbat, de 39 ani, din Ilisua, in timp ce acesta conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenta alcoolului.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acesta nu detine permis de conducere.

 De asemenea, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

 

In noaptea de 30 iunie/1 iulie a.c., pe DN 17, in localitatea Rusu Birgaului, politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control in trafic un autoturism, condus de un barbat, de 50 ani, din Republica Moldova, care circula cu viteza peste limita legala.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 In noaptea de 30 iunie/1 iulie a.c., pe DN 17, politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 28 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Viisoara, fara a detine permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

 A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 In aceeasi noapte, 30 iunie/1 iulie a.c., in Vermes, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit pentru control in trafic un autoturism, condus de un barbat, de 44 ani, din Bistrita.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a inregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 1 iulie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au oprit pentru control in trafic un tanar, de 23 ani, din Josenii Birgaului, in timp ce conducea un autoturism prin localitate fara numere de inmatriculare.

 

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca autoturismul in cauza figureaza ca fiind inmatriculat, iar tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 1 iulie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un barbat, de 42 ani, din Borsa, judetul Maramures, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Sintereag, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 In cauza, se efectueaza cercetari pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

     Biciclisti respectati regulile de circulatie - in caz contrar, pe langa siguranta dumneavoastra, puneti in pericol si siguranta celorlalti participanti la trafic!

La data de 29 iunie a.c., un barbat, de 55 ani, din Cosbuc, in timp ce se deplasa cu bicicleta pe DN 17 C, prin localitate, pe fondul consumului de alcool  s-a dezechilibrat si a cazut pe partea carosabila.

 In urma accidentului rutier, a rezultat ranirea biciclistului.

 De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 S-a inregistrat dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

Actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale.

Sambata, 30 iunie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat in piete, targuri, oboare, piete agro-alimentare, de pe raza intregului judet, pentru prevenirea si combaterea unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite.

 In urma controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate la mai multi agenti economici, au fost constatate si aplicate 13 sanctiuni contraventionale, conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de 40 000 lei. Totodata a fost confiscat numerar in valoare de peste 200 lei.

 

Actiuni silvice in zona Parcului National Muntii Rodnei.

In noaptea de 30 iunie/1 iulie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice au actionat pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din zona protejata a Parcului National Muntii Rodnei.

 In cadrul actiunii, politistii cu sprijinul reprezentantilor din cadrul Ocolului Silvic Maieru, respectiv din cadrul Administratiei Parcului National Muntii Rodnei au identificat un barbat, de 53 ani, din Ilva Mica, care ar fi taiat ilegal si sustras arbori, din zona mentionata, cauzand un prejudiciu in valoare de 566 lei.

 Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional, conform Legii 171/2010 - privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

 Totodata, in timpul acestei actiuni, au fost identificati 5 turisti, din Republica Ceha, care s-au ratacit in zona Pasului Rotunda. Astfel, cu sprijinul politistilor si a reprezentantilor Ocolului Silvic Maieru si Administratiei Parcului National Muntii Rodnei, turistii au ajuns in siguranta la cel mai apropiat spatiu de cazare, unde au ramas peste noapte.

 

 

0 comentarii2828 vizualizări03 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0