Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Activitate stradala de prevenire si constientizare a populatiei, desfasurata de politistii bistriteni.

Astazi, 5 iulie a.c., politistii de la prevenire impreuna cu elevi ai scolilor de agenti de politie, aflati in stagiul de practica, au fost prezenti in randul cetatenilor de pe raza municipiului Bistrita, unde au desfasurat activitati in cadrul Campaniei europene "Buy safe, pay safe", lansata in cursul lunii iunie a.c.

 Scopul acestei campanii este de a informa si a constientiza cetatenii cu privire la modalitatile prin care pot face cumparaturi online in siguranta.

 Politistii au purtat discutii interactive cu cetatenii, oferind acestora informatii detaliate si recomandari cu privire la masurile preventive, care trebuie avute in vedere, pentru a nu deveni victimele unor fraude comise in mediul online.

 Cu aceasta ocazie, au fost diseminate materiale preventive, cu recomandarile politistilor, in institutii publice, statii de autobuz si alte zone de interes public.

 

Astfel, pentru evitarea fraudelor online, politistii bistriteni va recomanda sa adoptati urmatoarele reguli de siguranta:

- verificati daca dispozitivul pe care il folositi pentru a efectua achizitii online este configurat in mod corespunzator si conexiunea de internet este sigura;

- exista anumite indicii care va ajuta sa identificati o frauda. Daca sunteti victima unei fraude online, sesizati politia! Daca ati cumparat produsul prin intermediul unui card de credit sau debit, sesizati de asemenea banca emitenta;

- verificati-va serviciul de internet banking in mod constant. Anuntati imediat banca emitenta daca observati plati sau retrageri pe care nu le-ati efectuat dumneavoastra;

Cititi mai multe despre cum sa efectuati cumparaturi in siguranta in mediul online pe pagina :

https://www.europol.europa.eu/activities-services/public-awareness-and-prevention-guides/e-commerce-tips-and-advice-to-avoid-becoming-fraud-victim.

 

0 comentarii2786 vizualizări06 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0