Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Aprilie 2024 - 14587
Controalele pentru combaterea delictelor silvice continua.

La data de 5 iulie a.c., in cadrul unei actiuni silvice, politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica impreuna cu specialistii Garzii Forestiere Judetene Bistrita-Nasaud au efectuat controale si verificari de specialitate la societati comerciale de exploatare si prelucrare a materialului lemnos de pe raza judetului.

 In urma acestor controale, s-a constatat ca, o societate comerciala de exploatare si prelucrare a materialului lemnos de pe raza comunei Rodna, detinea in depozit cantitatea de 21,54 mc de material lemnos, fara a avea documente de provenienta legala.

 De asemenea, cu ocazia extinderii verificarilor, s-a stabilit ca, in perioada ianuarie - iulie a.c., aceeasi societate comerciala ar fi expediat cantitatea de 13,36 mc de material lemnos, fara documente legale.

 Astfel, in urma neregulilor constatate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale, conform Legii 171/2010, in valoare totala de 6000 lei. Totodata, materialul lemnos in cauza, cu valoarea de peste 15 500 lei, a fost ridicat in vederea confiscarii.

  

 

Doi tineri banuiti de comiterea unor infractiuni, identificati de politisti.

 La data de 5 iulie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt, politistii Postului de Politie Tiha Birgaului au identificat un tanar, de 19 ani, din Susenii Birgaului, banuit de comiterea faptei.

 Acesta este cercetat pentru faptul ca, la data de 23 iunie a.c., ar fi sustras un atelaj hipo, de pe raza localitatii Piatra Fantanele.

 Atelajul hipo a fost recuperat, fiind restituit persoanei pagubite.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

***

 

Laaceeasi data, 5 iulie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt in scop de folosinta, politistii Postului de Politie Tiha Birgaului au identificat un tanar, de 18 ani, din Jelna, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul de 18 ani este cercetat pentru faptul ca, la data de 29 iunie a.c., ar fi sustras un autoturism, de pe raza localitatii Tureac, pe care l-ar fi condus pana in municipiul Bistrita.

 In urma extinderii cercetarilor, s-a stabilit ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Autoturismul in cauza a fost restituit persoanei pagubite.

 Astfel, politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de furt in scop de folosinta si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

FARA ALCOOL LA VOLAN! - Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

 In noaptea de 6/7 iulie a.c., la iesire din localitatea Malut, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un tanar, de 21 ani, din Branistea, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 A, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Tanarul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 In cauza, politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

 

0 comentarii0 vizualizări07 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0