Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
ACTIUNI DESFASURATE DE POLITISTI PENTRU SIGURANTA CETATENILOR.

Politistii bistriteni actioneaza permanent pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care pot afecta linistea comunitatii si, totodata, este pregatita sa intervina atunci cand situatia o impune. In perioada 6-8 iulie a.c., politistii bistriteni au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru cresterea gradului de siguranta rutiera.

In acest interval de timp, politistii au intervenit la peste 180 de evenimente, dintre care 174 au fost sesizate prin SNUAU 112.

In urma activitatilor, au fost constatate 36 de infractiuni, din care 12 la regimul circulatiei. Au fost depistate in flagrant delict 12 persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat peste 450 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, a caror valoare depaseste 155 000 lei.

Totodata, au fost retinute 27 permise de conducere si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare.

 Exemple:

La data de 6 iulie a.c., pe DN 17 C, un barbat, de 44 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Cosbuc, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, acrosand autoturismul care circula in fata sa.

 In urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.

 Ambii conducatori auto implicati au fost testati cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat, in cazul barbatului de 44 ani.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 7 iulie a.c., pe DN 17 D, politistii Serviciului Rutier au depistat un barbat, de 30 ani, din Nepos, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Rebrisoara, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 7 iulie a.c., pe DJ 172 D, politistii Serviciului de Ordine Publica au identificat in trafic un barbat, de 35 ani, din Bistrita Birgaului, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fara sa detina permis de conducere.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In noaptea de 7/8 iulie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 32 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, s-a inregistrat dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea uni autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 7 iulie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control in trafic o femeie, de 31 ani, din Domnesti, in timp ce conducea un autoturism prin localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca, femeia nu detine permis de conducere.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La aceeasi data, 7 iulie a.c., pe DJ 151, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat un barbat, de 35 ani, din Budesti, in timp ce conducea un moped prin localitate, fara a detine permis de conducere.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

In noaptea de 7/8 iulie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 25 ani, din Nasaud, care conducea un autoturism pe DN 17 C, prin localitatea Salva, fiind sub influenta alcoolului.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In aceeasi noapte, 7/8 iulie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un tanar, de 23 ani, din Rebra, in timp ce acesta conducea un autoturism prin localitatea Parva, avand o alcoolemie de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Tanarul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.     

          ***

 

          La data de 7 iulie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 49 ani, din Rodna, care conducea un moped prin Singeorz-Bai, fara sa detina permis de conducere.

 S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.  

 

***

La data de 7 iulie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au oprit in trafic pentru control, un tanar, de 24 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism prin localitate.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La aceeasi data, 7 iulie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 60 ani, din Rodna, care conducea un moped prin localitate fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 8 iulie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 31 ani, din Teaca, in timp ce conducea un moped prin localitate, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

.

 

CONDUCETI PREVENTIV, PE TIMP PLOIOS!

Avand in vedere avertizarile meteorologice si codurile privind vremea instabila, emise in aceasta perioada, politistii bistriteni actioneaza pentru monitorizarea traficului rutier pe raza intregului judet.

Astfel, pentru o calatorie sigura cu masina pe timp de ploaie politistii rutieri recomanda tuturor participantilor la trafic:

Inainte de a pleca la drum, interesati-va cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti!

In conditii dificile de trafic, circulati cu viteza redusa, pastrati distanta de siguranta in mers, pentru a putea opri in timp util si nu va angajati in depasiri riscante!

Pe timp de ploaie, utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, si pe cele de ceata, in cazul aparitiei acestui fenomen!

Evitati actionarea brusca a mecanismelor de directie si de franare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii sau derapajelor necontrolate!

Asigurati-va ca instalatiile de dezaburire, climatizare si stergatoarele de parbriz ale autovehiculului functioneaza! Pe timpul deplasarii, atat parbrizul cat si geamurile laterale ale autovehiculului trebuie mentinute curate, pentru o mai buna vizibilitate!

In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale!

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul si nu blocati intersectiile!

Pietoni,  luati-va toate masuri de precautie, pentru a fi siguri ca sunteti observati in trafic de catre soferi! Circulati, pe cat posibil, doar pe trotuare, faceti traversarea strazii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunteti siguri ca intentia de a traversa a fost observata de catre soferi!

 De asemenea, politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor agentilor de circulatie, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

Drum bun!

 

 

 

 

0 comentarii2828 vizualizări09 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0