Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Tanar cercetat pentru furt de carburant.

Ieri, 12 iulie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Postului de Politie Josenii Birgaului au identificat un tanar, de 25 ani, din Strimba, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca, in cursul lunilor iunie si iulie, ar fi sustras 200 litri de motorina dintr-un utilaj, apartinand unei societati comerciale de pe raza comunei, cauzand un prejudiciu in valoare de aproximativ 1200 lei.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

Tineri cercetati pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de conducere.

 

 La data de 12 iulie a.c., pe DN 17, prin localitatea Coldau, politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au depistat in trafic un tanar, de 23 ani, din judetul Botosani, in timp ce acesta conducea un autoturism, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule fara permis de conducere.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La aceeasi data, 12 iulie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un tanar, de 18 ani, din Telcisor, in timp ce conducea un moped prin localitate, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii au inregistrat dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de conducere.

 

Conform art. 335 din Codul Penal:


    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

     (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.


    (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive. 

0 comentarii2681 vizualizări13 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0