Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Actiuni economice de combatere si prevenire, desfasurate pe raza intregului judet.

In aceasta minivacanta, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pe raza intregului judet, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, a contrafacerii, precum si a fraudelor vamale.

 In urma controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate, au fost constatate 4 infractiuni, dintre care 2 de contrabanda, una de evaziune fiscala si una de contrafacere.

 De asemenea, au fost constatate si aplicate peste 40 de sanctiuni contraventionale, dintre care majoritatea conform legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de aproximativ 60 000 lei.

 Actiunile au beneficiat de sprijinul Biroului Vamal de Interior Bistrita-Nasaud si al politistilor Biroului Rutier.

 

Tanar banuit de comiterea infractiunii de furt calificat, identificat de politisti.

 La data de 16 august a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt calificat, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un tanar, de 16 ani, din Teaca, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca, la data de 15 august a.c., ar fi sustras un telefon mobil dintr-o locuinta de pe raza localitatii Teaca, cauzand un prejudiciu in valoare de aproximativ 500 lei.

 Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

 

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in trafic de politisti.

La data de 14 august a.c., pe DN 17 D, prin localitatea Ilva Mica, politistii rutieri din Singeorz-Bai au depistat in trafic un tanar, de 24 ani, din Magura Ilvei, in timp ce conducea un autoturism fara sa detina permis de conducere.

 De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 19 august a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat  in trafic un barbat, de 41 ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 18/19 august a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat in trafic un barbat, de 36 ani, din Ilva Mare, in timp ce conducea o autoutilitara, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 16 august a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 38 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe raza municipiului Bistrita, care avea aplicate placute de inmatriculare atribuite altui autovehicul.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 S-a inregistrat dosar penal pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat, cu numar fals de inmatriculare si fara permis de conducere.

 

Accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

 La data de 15 august a.c., un barbat, de 36 ani, din Bistrita Birgaului, in timp ce conducea un motociclu, prin localitate, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un podet.

 In urma accidentului a rezultat ranirea barbatului de 36 ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cu ocazia verificarilor efectuate, s-a stabilit ca barbatul de 36 ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, politistii Serviciului Rutier au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

In noaptea de 19/20 august a.c., un barbat, de 37 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un parapet, parasind ulterior partea carosabila.

 Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatorului auto.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Biroului Rutier efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 19/20 august a.c., un barbat, de 27 ani, din Fiad in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 C, intre localitatile Fiad si Romuli a pierdut controlul acestuia, rasturnandu-se in afara partii carosabile.

 In urma accidentului rutier, a rezultat ranirea conducatorului auto.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii rutieri din Nasaud efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

0 comentarii2716 vizualizări20 august 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0