Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Delicte silvice, surprinse in flagrant. Cresterea sigurantei calatorilor in trenuri si garile CFR.

In perioada 21-22 august a.c., politistii din cadrul Biroului pentru combaterea delictelor silvice, impreuna cu specialistii Garzii Forestiere judetene au efectuat controale in exploatatia forestiera situata in fondul forestier al orasului Singeroz-Bai. Cu aceasta ocazie, politistii au surprins in flagrant, pe angajatii unei societati comerciale cu sediul in Singeorz-Bai, in timp ce taiau, fara drept, 6 arbori. De asemenea, au constatat ca societatea in cauza ar fi executat un drum de tractor neautorizat in fondul forestier nerespectand astfel traseul stabilit si aprobat de ocolul silvic, la momentul punerii in valoare a masei lemnoase.

 Politistii au extins verificarile la depozitul societatii, situat in Singeorz-Bai, ocazie cu care au constatat ca, in cursul lunii august 2018, ar fi expediat material lemnos, in valoare de 2.422,41 lei, fara a avea provenienta legala.

 Societatea comerciala in cauza a fost sanctionata conform legii 171 / 2010R, fiind aplicate sanctiuni in valoare totala de 17.000 lei, in cauza dispunandu-se si confiscarea valorica a materialului lemnos.

 

Respectati semnificatia indicatoarelor rutiere!

 La data de 22 august a.c., in municipiul Bistrita, o femeie, de 33 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificatia indicatorului rutier "Cedeaza trecerea" intr-o intersectie si nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus regulamentar, de un barbat, de 33 de ani, din Dumitra si a intrat in coliziune cu acesta. Din impact, autoturismul condus de femeie a fost proiectat intr-un indicator rutier de pe marginea drumului.

 In urma accidentului, conducatoarea auto a fost ranita usor. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar  rezultatul a fost negativ. Conducatoarea auto nu a putut fi testata cu aparatul etilotest si i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

***

 La data de 22 august a.c., pe DJ 172E, in localitatea Lechinta, un barbat, de 50 ani, din Vermes, in timp ce circula pe o bicicleta, a virat stanga fara sa se asigure corespunzator, a patruns pe contrasens unde a fost acrosat de o autoutilitara, condusa de un barbat, de  45 ani, din Budacu de Sus.

 In urma accidentului, biciclistul a fost ranit usor. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etiloltest, rezultatul fiind negativ. Biciclistului i-au fost recoltate mostre de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

Peste 0.90 mg/l alcool pur in aerul expirat este valoarea indicata de aparatul etilotest, in urma testarii unui conducator auto.

 La data de 22 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care era condus de un barbat, de 37 ani, din Mititei. Aceasta a fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o valoare de peste 0.90 mg/l alcool pur in aerul expirat.

           Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

           Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante".

.

 

Politia bistriteana actioneaza pentru cresterea sigurantei calatorilor in trenuri si garile CFR.

 In data de 22 august a.c., politistii Compartimentului de analiza si prevenirea  criminalitatii si cei din cadrul Birourilor Judetean Transporturi Bistrita-Nasaud au organizat mai multe actiuni de informare a calatorilor cu privire la siguranta lor si a bunurilor lor.

 Astfel, peste 130 de persoane care calatoreau in trenul inter-regio Bistrita -  Vatra Dornei au discutat cu politistii despre cum pot evita sa fie victime ale furturilor din buzunare sau genti. De asemenea, politistii le-au vorbit despre talharii, inselaciuni si alte fapte penale care pot fi evitate de calatori atunci cand adopta un comportament preventiv.

 Si in statiile CFR din orasele Bistrita si Beclean politistii au discutat cu cetatenii aspecte preventive legate de siguranta lor. Demersul preventive al politistilor a fost dublat si de distribuirea de pliante cu informatii utile oricarui calator.

 

 Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii

 

 

   

 

 

0 comentarii2814 vizualizări23 august 2018
rss 2.0
rss 2.0