Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si pentru verificarea starii tehnice a autovehiculelor.

Politistii din Livezile au actionat impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic. Ieri, 28 august a.c., politistii Postului de Politie Livezile, cu sprijinul reprezentantilor din cadrul Registrului Auto Roman au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si pentru verificarea starii tehnice a autovehiculelor.

Actiunile s-au desfasurat pe raza comunei Livezile, respectiv pe DN 17 si drumurile comunale aferente.

Astfel, au fost constatate si aplicate 18 sanctiuni contraventionale, conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 2755 lei.

Totodata, in cadrul actiunilor  au fost retrase 6 certificate de inmatriculare, pentru diferite abateri rutiere.

 

Pentru siguranta in trafic, respectati normele rutiere!

 La data de  28 august a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control in trafic un tanar, de 22 ani, din Parva, in timp ce acesta conducea un autoturism pe DN 17 D, prin Rebrisoara.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere.

 

Conform art. 335 din Codul Penal:

    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

     (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.


    (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.

 

 

0 comentarii2751 vizualizări30 august 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0