Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
CAMPANIA "VACANTA IN SIGURANTA" LA FINAL.

Desi perioada verii este specifica vacantei, concediului si relaxarii, politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita - Nasaud au fost prezenti in numeroase contexte care au implicat prezenta copiilor pentru a recapitula cu acestia principalele reguli care tin de siguranta lor, mai ales acum  cand sunt mai putin supravegheati de parinti sau cadre didactice si au foarte mult timp liber la dispozitie.

 Pentru ca informatiile date de politisti sa fie usor de asimilat de catre copii, acestia le-au captat atentia organizand activitati ludice, sesiuni de informare, dar si exercitii demonstrative si expunere de materiale specifice domeniilor operative - criminalisti , mascati sau rutieristi. Saptamana aceasta s-a incheiat seria de activitati cuprinse in campania de prevenire a delincventei juvenile "Vacanta in siguranta".

 Au fost in atentia noastra copiii din casa de tip familial din municipiul Bistrita, care au discutat cu politisti din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Biroul de Investigatii Criminale despre siguranta bunurilor personale, despre consecintele unui comportament delincvent, dar si despre norme de convietuire in comun.

 Tot in aceasta saptamana, miercuri, 29 august a.c., Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita - Nasaud a primit invitatia de a participa la "Tabara de acasa" organizata de Primaria Budesti. Evenimentul, care se organizeaza pentru copiii din comunitate de cativa ani buni incoace, are specific militar, alaturi de politisti fiind invitati si jandarmi si pompieri.

 Politia a fost prezenta cu materiale preventive si sfaturi specifice pe teme de siguranta pe internet, siguranta rutiera, prevenirea disparitiilor de minori, bulliyng - ul. Au raspuns prezent politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Serviciul de Actiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic si Postul de Politie Budesti.

 Pentru ca informatiile date de politisti sa fie corect intelese si puse in aplicare de copii, iar caracterul activitatii sa fie unul interactiv, copiii au avut ocazia sa verifice reguli elementare de circulatie si sa "circule" cu un echipaj real de politie rutiera, sa admire si chiar manipuleze obiecte din dotarea tehnica a "mascatilor" sau sa experimenteze modul de amprentare si alte tehnici specifice criminalistilor, care ridica urme de la fata locului.

 Campania judeteana "Vacanta in siguranta" se va incheia in aceasta luna, activitatile de informare dedicate prevenirii in schimb, vor lua amploare odata cu debutul anului scolar 2018- 2019.

 

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

 

 

0 comentarii2702 vizualizări30 august 2018
rss 2.0
rss 2.0