Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Un tanar din Nasaud a fost retinut pentru 24 de ore.

El este cercetat de politisti pentru "tulburarea ordinii si linistii publice" si "lovire sau alte violente".  La data de 11 octombrie a.c., un tanar, de 28 de ani, din Nasaud a fost retinut pentru 24 ore, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice si lovire.

In fapt, la data de 10 octombrie a.c., in zona de acces pe stadionul din Nasaud, s-a iscat o altercatie spontana intre un tanarul de 28 de ani si un barbat, de 47 de ani, ambii din Nasaud. Cei doi si-au aplicat reciproc lovituri cu pumnii si picioarele, iar la un moment dat, barbatul de 28 de ani l-a taiat pe celalalt, in zona gatului, cu un obiect taietor-intepator.

In urma agresiunii, barbatul de 47 de ani a ajuns la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Tanarul de 28 de ani a fost depistat si condus la sediul Politiei Nasaud pentru efectuarea de cercetari.

In cursul zilei de astazi, acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. In prezent, tanarul se afla in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

 

Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

La data de 11 octombrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au retinut pentru 24 de ore un tanar, de 23 ani, din Bistrita Bargaului, pe care il cerceteaza pentru savarsirea infractiunilor de furt in scop de folosinta, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Astfel, in cadrul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca acesta ar fi sustras un autoturism, care se afla inchis si neasigurat, cu cheia in contact, intr-o parcare de pe raza localitatii Prundu Birgaului. Ulterior, tanarul l-ar fi condus pe DJ 172D, aproximativ 2 km, pana in localitatea Bistrita Bargaului, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodata, in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 1,30 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de furt in scop de folosinta, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

          Actiuni preventive, pe toate liniile,  pe raza judetului.

La data de 11 octombrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Rebra si Postului de Politie Feldru, impreuna cu reprezentanti din cadrul R.A.R. Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat o actiune in scopul prevenirii si combaterii accidentelor de circulatie.

Cu aceasta ocazie au fost efectuate verificari si controale in trafic, iar ca urmare a  neregulilor constate au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 2.465 lei. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de inmatriculare si a fost retinut un permis de conducere.

***

La aceeasi data, pe raza municipiului Bistrita, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul schimbului ilegal de valuta.

 Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate, ocazie cu care a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 5.000 lei.

***

 Totodata, la data de 11 octombrie a.c., politistii Biroului Pentru Combaterea Delictelor Silvice, in colaborare cu politisti din cadrul Sectiei 1 de Politiei Bistrita si lucratori din cadrul Ocolului Silvic Dealul Negru au efectuat controale in trafic, pentru verificarea si combaterea delictelor silvice.

 Cu aceasta ocazie, a fost depistat un barbat, din Budacu de Sus, in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 5,54 mc material lemnos, pentru care nu a putut prezenta aviz de insotire sau alte documente justificative .

 Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos, in valoare de 764,52lei, a fost confiscat.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 11 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unui barbat, de 30 de ani, din Bistrita.

 Acesta a fost condamnat la 2 ani, 8 luni si 17 zile inchisoare pentru comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni ilegale cu substante susceptibile de a produce efecte psihoactive.

 Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

          Infractiuni la regimul rutier, DOSARE PENALE INTOCMITE.

 La data de 11 octombrie a.c., pe raza localitatii Petris, un barbat, de 34 ani, din Petris, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism fara a avea montate placute de inmatriculare. In urma verificarilor s-a stabilit faptul ca autovehiculul nu figureaza ca fiind inmatriculat, iar barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis si conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

****

La data de 11 octombrie a.c., in Sinmihaiu de Cimpie, politistii l-au depistat pe un barbat, de 61 de ani, care conducea un autoturism, pe raza localitatii, fara a avea montate placute de inmatriculare.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule , iar autoturismul nu figureaza ca fiind inmatriculat.

 Totodata, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de sub 0,1 mg/l alcool. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat.

0 comentarii2681 vizualizări12 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0