Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Mandate de executare a pedepsei inchisorii, puse in aplicare de catre politistii de la investigatii criminale.

La data de 12 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unui barbat, de 40 ani, din Bistrita. Acesta a fost condamnat la 9 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de operatiuni ilegale cu substante susceptibile de a produce efecte psihoactive.

 

La aceeasi data, politistii de la investigatii criminale au pus in aplicare un alt mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unui barbat, de 50 ani, din Bistrita. Barbatul a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de conducere. Cei doi barbati au fost incarcerati in Penitenciarul Bistrita.

 

Infractiuni la regimul rutier constatate in trafic de politisti si consecintele comiterii acestora.

In noaptea de 12/13 octombrie a.c., politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un tanar, de 18 ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere si sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 12 octombrie a.c., un barbat, de 34 ani, din Parva, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Dumitra, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un cap de pod, din afara partii carosabile.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca autoturismul condus nu este inmatriculat, iar placutele de inmatriculare aplicate apartin altui autovehicul.

Totodata, barbatul a refuzat solicitarea politistilor de a fi testat cu aparatul etilotest, respectiv prelevarea de mostre biologice de sange.

Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au inregistrat dosar penal pentru punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat, conducerea unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

La data de 13 octombrie a.c., pe DN 15 A, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat in trafic un barbat, de 31 ani, din Teaca, in timp ce conducea un moped, prin localitate, fara a detine permis de conducere.

A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La aceeasi data, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 70 ani, din Ocnita, in timp ce conducea un moped, prin localitate, fara a detine permis de conducere.

S-a inregistrat dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 13 octombrie a.c., un barbat, de 50 ani, din Josenii Birgaului, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 173 D, prin localitatea Prundu Birgaului a fost implicat intr-un incident rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Astfel, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare peste 1,10 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

*** 

In noaptea de 13/14 octombrie a.c., politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un tanar, de 20 ani, din Figa, in timp ce acesta conducea un autoturism pe raza orasului Beclean, aflandu-se sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 14 octombrie a.c., pe DN 17, prin localitatea Sieu - Sfantu, politistii Serviciului Rutier au efectuat semnale regulamentare de oprire in trafic, unui autoturism, care circula cu viteza peste limita legala.

Persoana care conducea autoturismul in cauza nu a oprit la semnalele politistilor, continuandu-si deplasarea. Politistii rutieri au procedat la urmarirea acestuia pana in localitatea Sintereag, unde a fost identificat ca fiind un barbat, de 34 ani, din Domnesti.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 14 octombrie a.c., un barbat, de 37 ani, din Dumitra, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 C, prin Cepari, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un stalp de electricitate, ulterior fiind proiectat in gardul unui imobil din afara partii carosabile.

In urma accidentului rutier, a rezultat ranirea usoara a soferului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii nasaudeni au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

Accident rutier soldat cu decesul unui tanar, de 28 ani.

La data de 14 octombrie a.c., un tanar, de 28 ani, din Stupini, in timp ce conducea un autoturism pe DC 18 A, din localitate, a pierdut controlul acestuia, rasturnandu-se in afara partii carosabile.

Din pacate, accidentul rutier s-a soldat cu decesul conducatorului auto si ranirea altor doi pasageri din autoturism.

Politistii Serviciului Rutier continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

 

      Actiuni silvice preventive desfasurate de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares

 La data de 13 octombrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe raza de competenta.

 In cadrul actiunii, politistii au depistat in trafic trei barbati, cu varstele cuprinse intre 47 ani si 53 ani, care transportau material lemnos, fara a avea documente de provenienta legala.

 Astfel, au fost constatate si aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5000 lei si au fost ridicate in vederea confiscarii cantitatea de 9,2 mc de material lemnos in valoare de 2076 lei, respectiv o autoutilitara folosita la savarsirea contraventiei silvice.

 

 

 

 

0 comentarii2870 vizualizări15 octombrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0