Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Siguranta cetatenilor -o prioritate a politiei bistritene!

Ieri, 16 octombrie a.c., pe raza judetului, politistii rutieri si cei de ordine publica, au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera. Politistii rutieri au actionat pentru monitorizarea traficului rutier, dar si pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum si pentru sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la traficul rutier.  

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate peste 185 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 55 000 lei.

 Totodata, fata de 21 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase  5 certificate de inmatriculare pentru diferite abateri la regimul rutier.

 

Pentru a ajunge in siguranta acasa, la familiile dumneavoastra, politistii rutieri bistriteni va recomanda:

 Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

 Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 Respectati regimul legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 

 Pietonilor le recomanda sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

 


Centura de siguranta poate salva viata!

 Centura de siguranta constituie un factor de prima importanta in ceea ce priveste configuratia dinamicii accidentelor rutiere.

 Folosirea centurii de siguranta este obligatorie. Atasati-va centura de siguranta inainte de plecarea la drum, va poate salva viata in caz de accident!

 


Conducerea unui autovehicul si alcoolul sunt incompatibile!

 Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice! Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

 Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce conducatorul auto a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

 

0 comentarii2681 vizualizări17 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0