Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Politistii au aplicat 178 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 51.000 de lei.

Actiuni  pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, delictelor silvice, precum si in vederea depistarii transporturilor ilegale de animale au fost desfasurate ieri, pe raza intregului judet. In cadrul actiunilor pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, delictelor silvice, precum si in vederea depistarii transporturilor ilegale de animale, desfasurate ieri, pe raza intregului judet, politistii au aplicat 178 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 51.000 de lei, majoritatea fiind pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost retinute 11 permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

Astfel, doar in municipiul Bistrita, politistii Biroul Rutier impreuna cu cei ai Biroului Ordine Publica, sprijiniti de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au constatat si aplicat 30 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 17.965 lei.

 

Infractiuni de natura economica, constatate de politistii bistriteni, in cadrul activitatilor preventive.

La data de 25 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat actiuni pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniul drepturilor de autor si a drepturilor conexe.

 Cu aceasta ocazie au fost efectuate controale si verificari de specialitate, la unitati comerciale de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, avand ca scop prevenirea si combaterea ilegalitatilor in domeniul proprietatii intelectuale.

In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate doua infractiuni de punere in circulatie a unor produse purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare. De asemenea, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 25.500 lei.

Din totalul sanctiunilor aplicate, doua sunt prevazute de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, 9 sunt prevazute de Legea nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 50 lei.

***

Astfel, la data de 25 octombrie a.c., in municipiul Bistrita, in urma verificarilor efectuate la un punct de lucru unde functioneaza un magazin, politistii au identificat ca fiind expuse spre vanzare diferite produse de imbracaminte si accesorii care poarta reprezentari grafice ce indica marci notorii identice sau similare cu marcile larg cunoscute in Romania. Produsele erau oferite la preturi net inferioare celor originale regasite in comert, fiind ambalate si etichetate in mod asemanator produselor noi regasite in magazine.

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

***

De asemenea, la aceeasi data, in Piata Agroalimentara din orasul Nasaud, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice l-au depistat pe un barbat, de 31 de ani, care, in calitate de reprezentant al unei intreprinderi familiale avea expuse spre vanzare parfumuri de diferite marci despre care exista suspiciunea ca fac obiectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

Parfumurile au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul comiterii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

 

0 comentarii2674 vizualizări26 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0