Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Controale in trafic, pentru depistarea celor care conduc autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii bistriteni din cadrul structurilor rutiere desfasoara in mod constant actiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice. Cu aceasta ocazie, in acest sfarsit de saptamana, politistii rutieri impreuna cu cei de la actiuni speciale au efectuat, in tot judetul, controale in trafic, pentru depistarea celor care pun astfel in pericol siguranta lor si a celorlalti participanti la traficul rutier.

 Ca urmare a actiunilor desfasurate, au fost aplicate 180 de sanctiuni contraventionale, conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 54 000 lei.

 De asemenea, au fost constatate in flagrant 9 infractiuni de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cea mai mare valoare inregistrata de aparatul etilotest fiind de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, alti 22 soferi au ramas pietoni pentru faptul ca au condus autoturisme, desi consumasera alcool.

 

ATENTIE!!!

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

 Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca inchisoarea, daca sunt depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. Pe timpul cercetarii, permisul este retinut fara drept de circulati.

0 comentarii2667 vizualizări29 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0