Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Nu va urcati la volan daca ati consumat alcool!

La data de 19 ianuarie a.c., pe drumul judetean 162, in Sinmihaiu de Cimpie, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au depistat si oprit in trafic, pentru control, pe un tanar, de 25 ani, din Jimbor, care conducea un autoturism. Acesta a fost testat  cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,60 mg/l alcool in aerul pur expirat si i s-au prelevat probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei. 

 Cercetarile continua de Sectia 1, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

                

                 Update : https://bn.politiaromana.ro/ro/comunicate/flagrant-prinsi-in-timp-ce-transportau-canabis-si-cocaina

 

La data de 18 ianuarie a.c., cele patru persoane retinute pentru 24 de ore si cercetate pentru constituire grup infractional organizat, introducere in tara de droguri de risc, trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc au fost prezentate instantei, care a dispus arestare preventiva pentru 30 de zile, pentru fiecare.

 Actiunea de prindere in flagrant a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea-Sectorul Politie de Frontiera Bors, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud.

Pietoni,  luati-va toate masurile de precautie, pentru a fi siguri ca sunteti observati in trafic de catre soferi! Circulati, pe cat posibil, doar pe trotuare, faceti traversarea strazii prin locurile marcate si numai dupa ce sunteti siguri ca intentia de a traversa a fost observata de catre soferi!

La data de 18 ianuarie a.c., pe DN15A, in Herina, un tanar, de 24 de ani, din Nasaud, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat usor un barbat, in varsta de 60 de ani, din Galatii Bistritei care, in calitate de pieton, ar fi traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cazul pietonului rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest a fost de 1,17 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile continua de Serviciul Rutier, s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

***

La data de 18 ianuarie a.c., pe DN 17D, in localitatea Feldru, un tanar, de 21 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism, a surprins si accidentat o femeie, de 68 ani, din Feldru, care s-ar fi angajat neregulamentar in traversarea strazii, prin loc nepermis.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultat a fost de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile continua de Politia oras Nasaud, s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

 

 

Pentru a nu fi implicati in accidente rutiere, politistii de la Rutiera recomanda pietonilor:

 - sa se angajeze in traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista

 - sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens)

 -sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat

 -sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia;

 -pe vreme rea sau intuneric, sa poarte haine de culori deschise si/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;

 -sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

 

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan

0 comentarii3101 vizualizări19 ianuarie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0