Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA CETATENILOR DIN JUDETUL BISTRITA-NASAUD.

In acest sfarsit de saptamana a fost suplimentat numarul politistilor care au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, in contextul conditiilor meteo nefavorabile inregistrate in judetul nostru.

 In acest sfarsit de saptamana au fost suplimentate echipajele de rutiera care au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere. Pe DN 17, pentru evitarea blocajelor in trafic, politistii au efectuat verificari pentru depistarea celor care nu aveau dotate autovehiculele corespunzator, cu anvelope de iarna si dispozitive antiderapante.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, in perioada 19-20 ianuarie a.c.,  au fost constatate si aplicate aproape 300 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 60000 de lei.

 Totodata, fata de 21 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare.

 La data de 19 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au organizat si desfasurat o actiune pe linia supravegherii si controlului traficului rutier, prevenirii si combaterii transportului ilegal de material lemnos, respectarea regimului transportului de animale, marfuri si persoane.

 In  urma activitatilor desfasurate au fost constatate in flagrant 2 infractiuni, ambele la regimul rutier. De asemenea, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 3.835 de lei, dintre care 18 conform OUG. 195/2002 si 2 conform legii 61/1991. De asemenea, au fost retinute 2 permise conducere si un certificat de inmatriculare.

 De asemenea, la data de 18 ianuarie a.c., politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in domeniul schimbului ilegal de valuta.

 In acest sens, au fost efectuate controale si verificari de specialitate, pe raza municipiului Bistrita, iar in urma activitatilor desfasurate, a fost aplicata o sanctiune contraventionala la Legea 12/1990, in valoare totala de 1.000 lei si a fost confiscata suma de 50 euro, obiect al unui schimb ilegal de valuta.

***

 

La data de 19 ianuarie a.c., politistii Sectiei 6 l-au depistat pe un tanar, de 22 de ani, din Rebra, in timp ce conducea pe D.N. 17C, pe raza localitatii Dumitra, un autoturism, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, la aceeasi data, politistii l-au depistat pe un barbat, de 28 de ani, din Zagra, in timp ce conducea o autoutilitara, desi se afla sub influenta alcoolului.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproximativ 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat, dupa care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In ambele cazuri, politistii Sectiei 6 au intocmit dosare penale si efectueaza cercetari..

 

****

 

La data de 19 ianuarie a.c., un barbat, de 46 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, pe o strada din municipiu, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un autoturism care se afla parcat.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 1,00 mg/litru alcool pur in aerul expirat.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2800 vizualizări21 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0